Anar a la navegació principalAnar al contingut
Un restaurant caníbal a Berlín

"L'escudella et pot fer català!"

Durada: 54 min
25/12/2022
L'Hispània és la resistència. És dels pocs restaurants catalans que han crescut aliens a les modes i que avui, 70 anys després de la seva inauguració, continua practicant la mateixa cuina de sempre: la cuina familiar. Visitem l'Hispània, a Arenys de Mar, al Maresme, i parlem amb la Lolita i la Paquita Rexach, que ens ensenyen a fer la seva escudella i la seva pilota. Treballadores incansables que encara avui, ja jubilades, passen cada matí pel restaurant per controlar que el Raimon Braun, fill de la Paquita i al capdavant del restaurant junt amb la seva dona Marta Aulèstia, fan les coses com toca. Amb tots ells conversem sobre l'evolució de la cuina i dels gustos dels comensals. També convidem al restaurant caníbal Oriol Junqueras, que ens visita en qualitat d'historiador per explicar-nos l'origen de l'escudella, els canelons i els torrons. I aprofitant que el tenim assegut a taula el convidem a tastar el torró de tortell de Reis per decidir si és nyap o top.

Àudios