Anar a la navegació principalAnar al contingut
Un restaurant caníbal a Berlín (El suplement)

Una classe d'història a través del pa: dels pans plans al pa de pagès

Durada: 54 min
01/12/2019
La història dels pobles s'explica a través del pa i Antoni Riera Melis, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona i doctor en Història Medieval, ens l'explica a nosaltres en una visita guiada al Museu Egipci de Barcelona. També anem fins al Forn Mistral del barri de Gràcia de Barcelona, on conversem amb Andreu Bertran, propietari i forner d'un negoci amb 140 anys d'història. El periodista Marc Casanovas viu a Boston des de fa només un mes i ens explica les seves primeres impressions sobre l'alimentació dels nord-americans; l'escriptora Siri Hustvedt rememora una recepta de la seva mare a base de carn; Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parla de les propietats organolèptiques de la llimona; l'observador gastronòmic Jordi Luque tasta una aigua mineral envasada en llauna al "Nyap o top"; el crític gastronòmic Philippe Regol dina al Bistrot Bilou de Barcelona i la pagesa Maria Costa de Cal Rosal deixa la propina des de Berga.

Àudios