F5

S'han trobat 302 resultats.

 • Loulogio: "Els youtubers donem més importància a un comentari dolent que a cent de bons"
  Escolta àudio

  Loulogio: "Els youtubers donem més importància a un comentari dolent que a cent de bons"

  Per tenir un exemple de com ens poden influenciar les xarxes psicològicament, hem contactat amb el youtuber Loulogio perquè ens expliqui la seva experiència i si s'ha sentit pressionat a l'hora de penjar alguns continguts.

 • El negoci de TripAdvisor, el malson dels restauradors
  Escolta àudio

  El negoci de TripAdvisor, el malson dels restauradors

  Les últimes setmanes s'ha qüestionat el funcionament de la web de recomanacions TripAdvisor. Se l'acusa de no controlar qui penja missatges, si ha estat o no al restaurant del qual opina i de no deixar-ne sortir un estabilment que no hi vol ser. En parlem amb els oients, amb el crític gastronòmic Jordi Luque; la portaveu de TripAdvisor, Blanca Zayas; un dels xefs del Capritx, Marc Ribas; Albert Boronat de l'Ambassade de Llívia, i Ernest Benach de Color d'olor de poma de Reus.

 • Com ha de ser una botiga online?
  Escolta àudio

  Com ha de ser una botiga online?

  Aquesta setmana s'ha fet a Barcelona el Global E-commerce Summit, una trobada que ha reunit els millors professionals mundials del comerç electrònic. Hem parlat sobre com han de ser les botigues online amb Llorenç Palomas, director de màrqueting de TLG Commerce; Màrius Rossell, CEO de TLG Commerce, i Màrius Cirera, mànager de Múnich.

 • El futur dels bancs: desapareixeran com les cabines telefòniques?
  Escolta àudio

  El futur dels bancs: desapareixeran com les cabines telefòniques?

  Catalunya és la zona de l'estat espanyol on han tancat més sucursals bancàries els últims anys i cada vegada fem més gestions en línia. Com seran les entitats financeres del futur? En tindrem? Responen aquestes preguntes a la Mariola Dinarès Marc Vidal, inversor tecnològic i divulgador econòmic, i Xavi Molina, que també és economista i inverteix en Bitcoins.

 • Juan Soto Ivars: "Salvador Sostres és el preu que hem de pagar per tenir llibertat d'expressió"
  Escolta àudio

  Juan Soto Ivars: "Salvador Sostres és el preu que hem de pagar per tenir llibertat d'expressió"

  Juan Soto Ivars és columnista. Ha publicat "Arden las redes. La poscensura y el nuevo mundo virtual?" amb l'editorial Debate. En el llibre parla de com les xarxes socials acaben generant linxaments públics contra persones concretes simplement perquè pensen diferent d'altres. La Mariola Dinarès parla amb l'autor d'aquesta postcensura i de casos tan populars com els de l'humorista Jorge Cremades, Guillermo Zapata o el llibre juvenil de Maria Frisa.

 • "Dos profes en apuros" o com aprendre a partir del joc i l'emoció
  Escolta àudio

  "Dos profes en apuros" o com aprendre a partir del joc i l'emoció

  Anna Palencia i Carlota Hernández són professores d'Infantil i Primària, i Ana Martínez és il·lustradora. Totes tres són creadores del blog 2profesenapuros.com, que ha tingut tant èxit que s'ha convertit en un llibre editat per Random House Mondadori. La Mariola Dinarès entrevista la Carlota Hernández.

 • El "blockchain": la pròxima revolució a internet
  Escolta àudio

  El "blockchain": la pròxima revolució a internet

  L'assessor en desenvolupament estratègic Alexander Preukschat ha explicat a la Mariola Dinarès en què consisteix el "blockchain" o cadena de blocs, i per què suposarà la pròxima revolució industrial.

 • Manel Sanromà: "Només el 18% de les apps ofereix la possibilitat de ser en català"
  Escolta àudio

  Manel Sanromà: "Només el 18% de les apps ofereix la possibilitat de ser en català"

  El president de la Fundació PuntCAT comenta amb Mariola Dinarès l'estat de la llengua catalana a internet. Cada cop hi ha registrats més dominis .cat però, d'altra banda, encara queda molt camí per recórrer.

 • "Serious games": videojocs que curen
  Escolta àudio

  "Serious games": videojocs que curen

  Avui hem descobert que ens podem aprimar, deixar de fumar o millorar altres aspectes de la nostra salut a través de videojocs. Són els anomenats "serious games" i cada cop hi ha més estudis científics que els avalen. La Mariola Dinarès en parla amb Òscar Garcia, coautor de Serious Game for Health i director acadèmic d'ENTI-UB, la Universitat del Videojoc, i amb Adrià Martín, director de Ciències de l'Educació Física i l'Esport a l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport de la UdG.

 • Nadius digitals o orfes digitals?
  Escolta àudio

  Nadius digitals o orfes digitals?

  Susana Lluna és la coordinadora del llibre "Los nativos digitales no existen", que defensa que per molt que els nascuts als 90 tinguin molta intuïció per fer servir la tecnologia, no neixen ensenyats, no són "nadius digitals". També ho diu l'Anna Codina, del blog Petits Clicks. Defensa que els pares no poden eludir la responsabilitat de guiar els fills en aquest camp igual que ho fan en tota la resta. La Mariola Dinarès parla amb elles.

 • Música a domicili amb la plataforma Acqustic
  Escolta àudio

  Música a domicili amb la plataforma Acqustic

  Descobrim la plataforma Acqustic a través del seu creador, Esteve Lombarte. Una iniciativa per organitzar concerts de petit format al menjador d'una casa, en un jardí o un terrat... I parlem amb els Young Fire, el duet que formen part de la plataforma, per saber com és l'experiència d'aquests concerts tan íntims.

 • Avis F5, enganxats a les pantalles
  Escolta àudio

  Avis F5, enganxats a les pantalles

  Mantenir el cor jove i no perdre el tren de les noves formes de comunicació. Aquest és l'objectiu dels nostres convidats d'avui. Hem parlat amb Josep Vázquez, un bloguer que té 94 anys; Carme Reig, àvia tecnològica i recentment instagramer, i Juli Simon, el director del Saló Firagran, que es dedica a realitzar activitats per la gent gran. Demostrem com la tercera edat s'ha actualitzat, i que estan tan o més "enganxats" a les pantalles que qualsevol altre.

 • Em vull canviar de mòbil, què he de tenir en compte?
  Escolta àudio

  Em vull canviar de mòbil, què he de tenir en compte?

  Quin mòbil té més bateria? I quin té més capacitat de memòria? Al programa d'avui hem obert un consultori per resoldre els vostres dubtes sobre els telèfons mòbils. El periodista especialitzat en tecnologia, Marc Corredera, ens ha resolt alguns dels dubtes que ens venen a la ment a l'hora de triar quin mòbil hem de comprar.

 • De quina manera marquen la diferència els fotoperiodistes en l'era digital?
  Escolta àudio

  De quina manera marquen la diferència els fotoperiodistes en l'era digital?

  Els fotògrafs Jordi Borràs, Anna Surinyach i Mireia Comas ens expliquen com veuen ells el panorama actual de la fotografia dins de l'era digital, on la fotografia té molts avantatges però on els telèfons mòbils ens han convertit a tots en fotògrafs aficionats.

 • La tecnologia en escena: de les diapositives a la realitat virtual
  Escolta àudio

  La tecnologia en escena: de les diapositives a la realitat virtual

  Les projeccions, els videomappings i les càmeres en directe cada vegada són més presents als escenaris. El vídeo s'està convertint en un gran aliat per crear escenografies impossibles. En parlem amb Joan Rodon, que actualment té "Nina" a la Sala Atrium; Franc Aleu, responsable de les projeccions de la majoria de muntatges de La Fura dels Baus, i Paco Gramaje, especialitzat en vídeos de produccions de dansa.