F5

 • Cristian Olivé, el professor que motiva l'alumnat amb Rosalía, el 8M i "Joc de trons"
  Escolta àudio

  Cristian Olivé, el professor que motiva l'alumnat amb Rosalía, el 8M i "Joc de trons"

  Cristian Olivé és professor de llengua i literatura a l'escola barcelonina Joan Pelegrí. Fa temps que innova per captar al màxim l'atenció dels seus alumnes. Bàsicament es dedica a parlar el seu llenguatge, inspirar-se amb les xarxes i amb les sèries que més els agraden. Els seus fils amb exemples pedagògics els trobeu a l'etiqueta #AulaXtianOlivé. La Mariola Dinarès l'entrevista. També parla amb Cristopher Pommerening, fundador del primer centre Learnlife.

 • Guayente Sanmartín, d'HP: "Per innovar necessitem valors femenins. El futur és amb les dones"
  Escolta àudio

  Guayente Sanmartín, d'HP: "Per innovar necessitem valors femenins. El futur és amb les dones"

  Guayente Sanmartín és directora mundial d'impressió de gran format de l'empresa HP. La Mariola Dinarès l'entrevista i parlen del paper de les dones en les empreses tecnològiques, la sostenibilitat de la impressió i com ha de treballar i actuar un bon líder.

 • Entrem a "Quàntica", l'exposició del CCCB que relaciona la física amb l'art
  Escolta àudio

  Entrem a "Quàntica", l'exposició del CCCB que relaciona la física amb l'art

  La física quàntica és una disciplina que ens envolta molt més del que ens pensem. I això hem descobert avui a l'exposició del CCCB "Cuántica", on làsers, GPS, xips, i rellotges atòmics es barregen amb instal·lacions artístiques inspirades al CERN, l'organització europea d'investigació nuclear. Marta Cristià ha passejat per l'exposició amb Àlex Posada, director artístic d'una de les instal·lacions de "Quàntica". I Mariola Dinarès ha conversat sobre aquesta ciència amb José Ignacio Latorre, Catedràtic de Física Teòrica de la Universitat de Barcelona.

 • Són les eleccions de la verificació?
  Escolta àudio

  Són les eleccions de la verificació?

  Cada vegada apareixen més plataformes de periodistes que es dediquen a verificar informacions i dades. La Mariola Dinarès parla de com hi pot ajudar la intel·ligència artificial amb Lorenzo Marini, cofundador de Verificat i desenvolupador de la part tecnològica de la plataforma. També entrevista Carlos Baraibar, periodista, sotseditor del "Catalunya migdia" i director de #fetsOfakes. Explica els casos que s'han resolt des de l'emissora.

 • Els audiollibres ja triomfen als EUA i estan arribant a Catalunya
  Escolta àudio

  Els audiollibres ja triomfen als EUA i estan arribant a Catalunya

  Als Estats Units la meitat de la població ja consumeix audiollibres. Aquí de moment només el 3%, però els experts asseguren que és una tendència a l'alça. N'hem parlat amb Sílvia Clemares, "country manager" de continguts de Kobo per a Espanya, Portugal i Hispanoamèrica i professora col·laboradora del màster d'Edició Digital de la UOC, i Mireia Guix, directora de màrqueting de Storytel a Espanya.

 • El wifi arriba a l'AVE. Són segures les xarxes públiques?
  Escolta àudio

  El wifi arriba a l'AVE. Són segures les xarxes públiques?

  Des de principis d'abril que al trajecte d'AVE Barcelona-Madrid ja hi ha wifi. Un servei que els clients demanaven des de fa temps. Però... són segures aquest tipus de xarxes? Hem de prendre algun tipus de precaució quan ens connectem a aquestes xarxes públiques? N'hem parlat amb Victoria Díaz, gerent de tecnologia digital de Renfe, i Josep Domingo Ferrer és director del Cybercat i catedràtic d'enginyeria informàtica de la Universitat Rovira i Virgili.

 • Neixen les xarxes socials per a veïns
  Escolta àudio

  Neixen les xarxes socials per a veïns

  Mariola Dinarès entrevista Sònia Alonso, la cofundadora a Espanya de l'aplicació ¿Tienes sal?, una xarxa digital veïnal, i analitza amb el caporal del grup central de proximitat dels Mossos d'Esquadra, Guillem Goset, la seguretat d'aquestes xarxes.

 • Assistents virtuals als hotels i altres innovacions digitals
  Escolta àudio

  Assistents virtuals als hotels i altres innovacions digitals

  El sector del turisme, com tots, s'està digitalitzant i evolucionant. La Mariola Dinarès en parla amb Cristina Subirana, directora i CEO d'Hotel Desitges, i Marga Vilalta, consultora IT i Desenvolupadora i fundadora de N-tropia. Ens expliquen les tendències del futur que cada vegada ens trobarem més quan viatgem.

 • A Catalunya hi ha gent que viu sense mòbil
  Escolta àudio

  A Catalunya hi ha gent que viu sense mòbil

  En el Dia Mundial sense Mòbil, Mariola Dinarès entrevista Joan Amorós, president de Mobile Free Life, que dona molts consells per desconnectar. També sentim el testimoni de molts oients que intenten apartar-se dels telèfons mòbils i coneixem l'experiència d'Andreu Enrich, que és entrenador del primer equip de l'Atlètic Terrassa Hockey Club herba i viu sense "smartphone".

 • Què aporten els "influencers" a les marques que no aconsegueix la publicitat tradicional?
  Escolta àudio

  Què aporten els "influencers" a les marques que no aconsegueix la publicitat tradicional?

  Ara és tendència convidar "influencers" a tots els esdeveniments de les marques. Però per què les marques estan optant per aquest nou tipus de màrqueting? Quins "influencers" es trien i per què? N'hem parlat amb Marta Bueno, directora de projectes i responsable digital de l'agència de publicitat Aftershare.tv.

 • Álvaro Antolí: "Visc d'Instagram i aquesta xarxa m'ha permès fer coses que no hauria pogut fer mai"
  Escolta àudio

  Álvaro Antolí: "Visc d'Instagram i aquesta xarxa m'ha permès fer coses que no hauria pogut fer mai"

  Mariola Dinarès va poder parlar amb Álvaro Antolí, que té més de 300.000 seguidors a Instagram, en un acte de San Miguel, a Grandvalira. Amb ell va conversar sobre com ha arribat aquí, com crea els seus continguts i com porta el seu negoci. També hem parlat amb Itziar Gavaldà, "brand manager" de San Miguel, sobre com trien els "influencers" que conviden als seus esdeveniments.

 • Passejar per un quadre de Monet, a l'octubre a l'Ideal
  Escolta àudio

  Passejar per un quadre de Monet, a l'octubre a l'Ideal

  El mes d'octubre obrirà a Barcelona el centre de cultura digital Ideal. Jordi Sellas n'és el director executiu i li explica tots els detalls del projecte a Mariola Dinarès.

 • Taller de gifs i adhesius per a "dummies"
  Escolta àudio

  Taller de gifs i adhesius per a "dummies"

  Al "Popap" som molt fans dels adhesius personalitzats, i també dels mems i dels gifs, i volem saber fer-los bé, així que hem organitzat un taller amb dos dels que en saben més: Dolors Boatella, creativa, guionista i humorista, i Hector Quinto, fotògraf i autor de vídeos en realitat virtual i 3D. A més, amb ells també hem parlat de com pot afectar la nova directiva de Copyright a la creació de mems.

 • Buscant finançament per participar a les lligues internacionals de robòtica
  Escolta àudio

  Buscant finançament per participar a les lligues internacionals de robòtica

  La Mariola Dinarès entrevista Francesc Rambla, tècnic del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, i responsable del projecte Bitbot.cat. També parla amb Joan Rovira, entrenador i líder d'un equip de VEX Robotics; Montserrat Vilella, professora de l'escola Vedruna de Sant Sadurní i responsable de robòtica, i l'alumna de tercer d'ESO Ariadna Garrido.

 • Com donar-te a conèixer a les xarxes? Taller d'estratègia digital
  Escolta àudio

  Com donar-te a conèixer a les xarxes? Taller d'estratègia digital

  Què és una estratègia digital i com s'estructura? Com s'analitza la competència i el públic objectiu? L'Ari Vigueras, assessora i formadora d'estratègia digital i orientació professional, ens ha donat eines per analitzar la nostra competència i donar-nos a conèixer a les xarxes.