F5

 • Com és que Netflix només paga 3.146 euros d'impostos?
  Escolta àudio

  Com és que Netflix només paga 3.146 euros d'impostos?

  Víctor Roselló, advocat especialitzat en noves tecnologies, passa pel "Popap" per parlar de la nova taxa Google, de privacitat, de pagament via somriure i resoldre dubtes legals dels oients.

 • Per què els algoritmes són masclistes?
  Escolta àudio

  Per què els algoritmes són masclistes?

  Gairebé tot funciona a partir de l'anàlisi de les nostres dades. Però què passa si el "big data" copia les coses dolentes de la nostra societat, com el racisme o el masclisme? Els algoritmes també ens poden discriminar? La resposta és que sí. Discriminen i magnifiquen els estereotips de la societat. N'hem parlat amb les enginyeres Marga Vilalta, Bianca Innocenti i Beatriz López.

 • Fuencisla Clemares, directora general de Google Espanya: "Google no ven les dades a ningú"
  Escolta àudio

  Fuencisla Clemares, directora general de Google Espanya: "Google no ven les dades a ningú"

  Tots som Google i Google som tots. Segurament és una de les empreses tecnològiques que més s'ha colat a la nostra vida i nosaltres entrevistem Fuencisla Clemares, directora general de l'empresa a Espanya i Portugal. Com ens tornarà a revolucionar la vida el gegant digital? La intel·ligència artificial serà la seva gran eina.

 • Àngels Chacón: "Hem de trencar amb la idea que dona i empresa no estan vinculades"
  Escolta àudio

  Àngels Chacón: "Hem de trencar amb la idea que dona i empresa no estan vinculades"

  Mariola Dinarès entrevista la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacon. Repassen com està la situació actual respecte a l'impuls empresarial i tecnològic del país i s'avança com serà la nova campanya de la conselleria "Soc Enginyeria", adreçada a despertar vocacions en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques.

 • Slow TV, pantalles que relaxen
  Escolta àudio

  Slow TV, pantalles que relaxen

  Carreteres, vies, llars de foc, paisatges on no passa res... Avui hem parlat de l'Slow TV, una tendència creixent enmig de la voràgine de les pantalles, amb Xavi Hidalgo, director creatiu i soci fundador de l'agència de publicitat Smäll, autors de la campanya de Veri "Pur Pirineu", Oriol Castillo, periodista de Betevé, encarregat durant molt de temps del programa "Slow", i Carmen Ruiz, directora d'Aragón TV, que emet moltes hores del recorregut d'un tren.

 • Com són els detectius del segle XXI?
  Escolta àudio

  Com són els detectius del segle XXI?

  Quan pensem en detectius privats, a la majoria ens venen al cap les típiques imatges d'algú amb gavardina, amagat darrere una columna espiant algú altre. Però com és realment la feina dels detectius en l'era digital i tecnològica? N'hem parlat amb Enrique Arranz, detectiu privat, forense informàtic i expert en ciberseguretat, i Mercè Ferran, detectiva privada, presidenta del Col·legi Oficial de Detectius Privats de Catalunya.

 • Quin cotxe elèctric em compro?
  Escolta àudio

  Quin cotxe elèctric em compro?

  Amb Joan Dalmau, el periodista i crític de cotxes a Coches.net i jurat d'Autobest, la Mariola Dinarès fa un consultori per als oients sobre el cotxe elèctric. Quina és la millor opció que ofereix el mercat?

 • Taller de xarxes per a AMPAs
  Escolta àudio

  Taller de xarxes per a AMPAs

  Amb l'assessor pedagògic Juanjo Fernández, la Mariola Dinarès parla de com la digitalització ha arribat a les associacions de pares i mares o associacions de famílies de les escoles. També truquem a Júlia Humet, de la comissió de gènere de l'AFA de l'escola Fructuós Gelabert de Barcelona, i a Jordi Calvís, de l'AMPA de l'Escola Joan XXIII de les Borges Blanques.

 • Quin polític ha generat més moviment a xarxes durant les municipals?
  Escolta àudio

  Quin polític ha generat més moviment a xarxes durant les municipals?

  L'empresa Naveler ofereix l'última tecnologia per fer seguiment a la xarxa de perfils concrets i estan especialitzats en l'anàlisi dels continguts digitals relacionats amb la política. Amb els seus creadors hem analitzat la campanya de les municipals, i també han monitoritzat el "Popap" i els comptes de Catalunya Ràdio.

 • Simona Levi: "Són els governs i mitjans i no els usuaris els que creen les 'fake news'"
  Escolta àudio

  Simona Levi: "Són els governs i mitjans i no els usuaris els que creen les 'fake news'"

  L'activista i fundadora de XNet, Simona Levi, ens ha presentat l'informe "#FakeYou: Fake news i desinformació: monopolis de la manipulació informativa i retallades de la llibertat d'expressió". També n'hem parlat amb Adam Majó, director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics del govern de la Generalitat.

 • Tot el que hauries de saber sobre el núvol
  Escolta àudio

  Tot el que hauries de saber sobre el núvol

  El núvol és segur? Quines mesures hem de prendre amb la nostra informació? I com podem triar el que millor s'ajusta a les nostres necessitats? L'Enric Lujan, de Críptica, ens ha fet una classe magistral.

 • Cent municipis catalans tindran wifi gratuïta subvencionada per la Comissió Europea
  Escolta àudio

  Cent municipis catalans tindran wifi gratuïta subvencionada per la Comissió Europea

  Cent municipis catalans rebran una subvenció de 15.000 euros de la Comissió Europea per finançar la instal·lació de connexions wifi gratuïtes en espais públics com ara places, parcs, museus, biblioteques i centres de salut. Hem parlat amb els alcaldes d'alguns dels pobles que rebran aquesta subvenció, com Llavorsí, la Pobla de Massaluca, Omells de Ca Na Gaia, la Vall d'En Bas i l'Hospitalet

 • #AMiNoMenganyen Test de sinceritat
  Escolta àudio

  #AMiNoMenganyen Test de sinceritat

  Els influencers Juliana Canet, Joan Grivé, Sir Joan i Jan Cutilles expliquen la campanya del programa EduCac #AMiNoMenganyen i passen un test de sinceritat sobre com fan servir les xarxes socials.

 • Jordi Clavís: "De moment no s'ha apuntat ningú a l'AMPA pel vídeo viral"
  Escolta àudio

  Jordi Clavís: "De moment no s'ha apuntat ningú a l'AMPA pel vídeo viral"

  El dissenyador gràfic i tuitaire Jordi Calvís és un dels pares de l'AMPA de l'escola de les Borges Blanques que han fet la paròdia del videoclip de "Malamente", de Rosalía. I a més d'explicar-nos com ho han fet tot plegat, també ens ha confessat que, de moment, no han aconseguit el seu objectiu, que és que més pares s'apuntin a l'AMPA.

 • Com hem de parlar de l'extrema dreta a les xarxes i als mitjans
  Escolta àudio

  Com hem de parlar de l'extrema dreta a les xarxes i als mitjans

  Com hem de parlar de l'extrema dreta? Els hem d'ignorar? Criticar-los a les xarxes els dona encara més presència i acaba sent contraproduent? Són interrogants que ens amoïnen als periodistes però que també afecten a tothom. N'hem parlat amb Carlos del Castillo, periodista d'Eldiario.es; Albert Elfa, director de documentals al "Sense ficció" de TV3, i la politòloga Helena Castellà.