TOTS ELS ÀUDIOS

 • Quin temps farà? Plourà per Sant Jordi?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Plourà per Sant Jordi?

  Foto: Anna M. Sayols
  · Pregunta: La pertorbació mediterrània d'aquesta setmana va arribar d'Itàlia o de l'Atlàntic?
  · Premi: Una ampolla d
  'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Anna M. Sayols · Pregunta: La pertorbació mediterrània d'aquesta setmana va arribar d'Itàlia o de l'Atlàntic? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Una escapada a la Ràpita, la Guia de Vins de Catalunya i el calendari de la fi del gas i el petroli
  Escolta àudio

  Una escapada a la Ràpita, la Guia de Vins de Catalunya i el calendari de la fi del gas i el petroli

  A MeteoMauri aquesta setmana fem balanç de la temporada de neu i ens acostem a l'edició més recent de la guia de vins més extensa de Catalunya. Ho rematem a les portes de Setmana Santa amb l'hotel Miami Mar de la Ràpita i tastem espardenyes de mar
  METEONEU – Balanç de la temporada de neu
  METEOESCAPADES – Ens escapem a un allotjament singular a la Ràpita
  METEOAMBIENT – Calendari per posar fi a la producció de gas i petroli
  METEOMAR – Espardenya de mar
  METEOTAULA – Guia de Vins de Catalunya
  Quin temps farà? Setmana Santa amb calor

  A MeteoMauri aquesta setmana fem balanç de la temporada de neu i ens acostem a l'edició més recent de la guia de vins més extensa de Catalunya. Ho rematem a les portes de Setmana Santa amb l'hotel Miami Mar de la Ràpita i tastem espardenyes de mar METEONEU – Balanç de la temporada de neu METEOESCAPADES – Ens escapem a un allotjament singular a la Ràpita METEOAMBIENT – Calendari per posar fi a la producció de gas i petroli METEOMAR – Espardenya de mar METEOTAULA – Guia de Vins de Catalunya Quin temps farà? Setmana Santa amb calor

 • Balanç de la temporada de neu
  Escolta àudio

  Balanç de la temporada de neu

  La temporada de neu ha estat llarga amb grans nevades a l'inici i final de temporada. Fem un balanç provisional del que ha donat de si la temporada amb Aureli Bisbe, president d'ACEM, i Quim Alsina, gerent d'ACEM.
  · Pregunta: Aureli Bisbe i Quim Alsina són al capdavant de l'ACEM. Però com és l'acrònim?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que es vulgui: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La temporada de neu ha estat llarga amb grans nevades a l'inici i final de temporada. Fem un balanç provisional del que ha donat de si la temporada amb Aureli Bisbe, president d'ACEM, i Quim Alsina, gerent d'ACEM. · Pregunta: Aureli Bisbe i Quim Alsina són al capdavant de l'ACEM. Però com és l'acrònim? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que es vulgui: alpí, snow, muntanya o esquí de fons, o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Ens escapem a un allotjament singular a la Ràpita
  Escolta àudio

  Ens escapem a un allotjament singular a la Ràpita

  Ens escapem cap a l'extrem sud del país, a la Ràpita, a un allotjament en el qual els propietaris han abocat més de 50 anys d'experiència en el món de la restauració i l'hostaleria, l'Hotel Miami Mar. Joan Pons, propietari, ens explica com afronta la nova temporada i què hi trobarem en aquest establiment.
  · Pregunta: A l'hotel Miami Mar de la Ràpita hi podrem menjar peix de la Llotja de la Ràpita?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona, i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ens escapem cap a l'extrem sud del país, a la Ràpita, a un allotjament en el qual els propietaris han abocat més de 50 anys d'experiència en el món de la restauració i l'hostaleria, l'Hotel Miami Mar. Joan Pons, propietari, ens explica com afronta la nova temporada i què hi trobarem en aquest establiment. · Pregunta: A l'hotel Miami Mar de la Ràpita hi podrem menjar peix de la Llotja de la Ràpita? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Aquest lot conté mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona, i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Guia de Vins de Catalunya
  Escolta àudio

  Guia de Vins de Catalunya

  Si ets amant del vi, cava o corpinnat, aquí tens una guia imprescindible si en vols conèixer cellers i creacions noves. La guia, en suport de paper i digital, et mostrarà les característiques de cadascun. Silvia Naranjo i Jordi Alcover, autors de la guia, ens presenten les novetats i aquells vins que no podem deixar escapar.

  · Pregunta: La guia de vins ja no es troba només en llibre. En quin format més el trobarem?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Si ets amant del vi, cava o corpinnat, aquí tens una guia imprescindible si en vols conèixer cellers i creacions noves. La guia, en suport de paper i digital, et mostrarà les característiques de cadascun. Silvia Naranjo i Jordi Alcover, autors de la guia, ens presenten les novetats i aquells vins que no podem deixar escapar. · Pregunta: La guia de vins ja no es troba només en llibre. En quin format més el trobarem? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Calendari per posar fi a la producció de gas i petroli
  Escolta àudio

  Calendari per posar fi a la producció de gas i petroli

  Dir adeu al consum de gas i petroli és possible i viable si es fa ben fet. José Luis Gallego ens explica com fer-ho i quin és el termini per assolir aquest objectiu segons la proposta feta per científics del Centre Tyndall de la Universitat de Manchester.
  · Pregunta: Quina és la nova proposta per posar fi a les emissions del gas i el petroli: reduir-ne el consum o aturar-ne l'extracció?
  · Premi: Una ampolla de cava Gran Reserva 2014, 100% ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Dir adeu al consum de gas i petroli és possible i viable si es fa ben fet. José Luis Gallego ens explica com fer-ho i quin és el termini per assolir aquest objectiu segons la proposta feta per científics del Centre Tyndall de la Universitat de Manchester. · Pregunta: Quina és la nova proposta per posar fi a les emissions del gas i el petroli: reduir-ne el consum o aturar-ne l'extracció? · Premi: Una ampolla de cava Gran Reserva 2014, 100% ecològic, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Espardenya de mar, un peix deliciós
  Escolta àudio

  Espardenya de mar, un peix deliciós

  Et presentem aquest animal marí ben curiós i car, pot arribar als 150 € el quilo. Amb Mario Vizcarro en descobrirem les característiques, on se'n troba i sobretot, com el podem cuinar perquè quedi deliciós.
  · Pregunta: De l'espardenya ens ho mengem tot?
  · Premi: Dos pots de fumet artesà, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Et presentem aquest animal marí ben curiós i car, pot arribar als 150 € el quilo. Amb Mario Vizcarro en descobrirem les característiques, on se'n troba i sobretot, com el podem cuinar perquè quedi deliciós. · Pregunta: De l'espardenya ens ho mengem tot? · Premi: Dos pots de fumet artesà, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Setmana Santa amb calor
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Setmana Santa amb calor

  Foto: Josep M. Costa
  · Pregunta: On fa més fred, al pol nord o al pol sud?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de
  250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Foto: Josep M. Costa · Pregunta: On fa més fred, al pol nord o al pol sud? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els tòxics que duem al cos, les restriccions als patinets i la feina amagada dels pisters
  Escolta àudio

  Els tòxics que duem al cos, les restriccions als patinets i la feina amagada dels pisters

  GreenMeteoMauri amb entrevista al dr. Miquel Porta, autoritat catalana en el món dels tòxics que ens influencien en la salut com els bisfenols. Les restriccions i mesures de trànsit respecte als patinets i escapada al Festival Sismògraf d'Olot que mira, i molt, cap a la sostenibilitat. També coneixerem la feina de pister amb la Laia Vendrell, pister a La Molina.

  METEONEU – La tasca dels pisters, amb Laia Vendrell
  L'ENTREVISTA GREEN – Viure amb tòxics al nostre cos
  LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE + EMPRESA i COMERÇ A+++ - El Sismògraf d'Olot, Festival del Moviment i el Paisatge
  MOBILITAT – Noves restriccions d'ús per als patinets
  Quin temps farà? Com començarà la Setmana Santa?

  GreenMeteoMauri amb entrevista al dr. Miquel Porta, autoritat catalana en el món dels tòxics que ens influencien en la salut com els bisfenols. Les restriccions i mesures de trànsit respecte als patinets i escapada al Festival Sismògraf d'Olot que mira, i molt, cap a la sostenibilitat. També coneixerem la feina de pister amb la Laia Vendrell, pister a La Molina. METEONEU – La tasca dels pisters, amb Laia Vendrell L'ENTREVISTA GREEN – Viure amb tòxics al nostre cos LLAR A+ I CONSUM RESPONSABLE + EMPRESA i COMERÇ A+++ - El Sismògraf d'Olot, Festival del Moviment i el Paisatge MOBILITAT – Noves restriccions d'ús per als patinets Quin temps farà? Com començarà la Setmana Santa?

 • Noves restriccions d'ús per als patinets
  Escolta àudio

  Noves restriccions d'ús per als patinets

  La majoria dels sinistres en patinets són caigudes a la via i col·lisions amb altres vehicles, de manera que les lesions més habituals i perilloses es produeixen al cap. Aquest és el principal motiu per a la nova obligatorietat de l'ús del casc al patinet. José Luis Gallego ens explica aquesta llei i el que implicarà per als usuaris de patinet.
  · Pregunta: Quina serà la sanció per circular sense casc amb el patinet?
  · Premi: Una ampolla de cava ecològic Rosat Trepat, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló Mata.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  La majoria dels sinistres en patinets són caigudes a la via i col·lisions amb altres vehicles, de manera que les lesions més habituals i perilloses es produeixen al cap. Aquest és el principal motiu per a la nova obligatorietat de l'ús del casc al patinet. José Luis Gallego ens explica aquesta llei i el que implicarà per als usuaris de patinet. · Pregunta: Quina serà la sanció per circular sense casc amb el patinet? · Premi: Una ampolla de cava ecològic Rosat Trepat, raïm collit a mà i amb certificació vegana, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • El Sismògraf d'Olot, un festival sostenible
  Escolta àudio

  El Sismògraf d'Olot, un festival sostenible

  Aquí teniu un festival que pensa molt més enllà de l'espectacle, una organització que pensa en l'entorn. Tena Busquets, directora del festival, i Jordi Zapata, meteoròleg oficial de Sismògraf, ens expliquen aquesta visió sostenible del festival.
  · Pregunta: Durant el festival, un grup anomenat Acting for Climate serà present al Sismògraf. Són del món de la dansa, de la pintura o del circ contemporani?
  · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Aquí teniu un festival que pensa molt més enllà de l'espectacle, una organització que pensa en l'entorn. Tena Busquets, directora del festival, i Jordi Zapata, meteoròleg oficial de Sismògraf, ens expliquen aquesta visió sostenible del festival. · Pregunta: Durant el festival, un grup anomenat Acting for Climate serà present al Sismògraf. Són del món de la dansa, de la pintura o del circ contemporani? · Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Viure amb tòxics al nostre cos
  Escolta àudio

  Viure amb tòxics al nostre cos

  Tenim elements tòxics al nostre cos. Som el que mengem i la ingesta d'aliments en contacte amb segons quins recipients ens contamina. El dr. Miquel Porta, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona, és autor del llibre "Vive más y mejor, reduciendo tóxicos y contaminantes ambientales" ens explica quins elements tòxics tenim al cos i com han arribat.
  · Pregunta: Quina carmanyola de plàstic ens pot contaminar el cos, la que està freda o la que s'escalfa?
  · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Tenim elements tòxics al nostre cos. Som el que mengem i la ingesta d'aliments en contacte amb segons quins recipients ens contamina. El dr. Miquel Porta, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona, és autor del llibre "Vive más y mejor, reduciendo tóxicos y contaminantes ambientales" ens explica quins elements tòxics tenim al cos i com han arribat. · Pregunta: Quina carmanyola de plàstic ens pot contaminar el cos, la que està freda o la que s'escalfa? · Premi: Un lot de mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gourmet. Aquest lot conté, mels, xocolates, fruita seca, vinagre, sabó de mel, mel i suc de llimona i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • La tasca dels pisters, amb Laia Vendrell
  Escolta àudio

  La tasca dels pisters, amb Laia Vendrell

  Descobrim la tasca d'una de les feines amagades de les estacions d'esquí, els pisters. Amb Laia Vendrell, pister de La Molina, sabrem totes les funcions que fan i que no acostumem a veure quan ens posem els esquís.
  · Pregunta: Un pister pot fer assistència mèdica inicial a pistes o només vetlla pel bon estat i senyalització de les pistes?
  · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Descobrim la tasca d'una de les feines amagades de les estacions d'esquí, els pisters. Amb Laia Vendrell, pister de La Molina, sabrem totes les funcions que fan i que no acostumem a veure quan ens posem els esquís. · Pregunta: Un pister pot fer assistència mèdica inicial a pistes o només vetlla pel bon estat i senyalització de les pistes? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar els esquís en fred de la varietat que vulguin: alpí, snow, muntanya o esquí de fons o bé, un pack de ceres sòlides per encerar en calent amb una mostra de fórmula per a cada temperatura de la neu >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? Com començarà la Setmana Santa?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Com començarà la Setmana Santa?

  Foto: Xavi Cabo
  · Pregunta: La fredorada ha superat pocs rècords d'abril, uns quants o molts?
  · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge ext
  ra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei.
  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  Foto: Xavi Cabo · Pregunta: La fredorada ha superat pocs rècords d'abril, uns quants o molts? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra Grand Coupage de 250 ml, arbequina del Priorat, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Bany de bosc, l'alta contaminació dels focs d'artifici, la medicina a muntanya i les hores de sol
  Escolta àudio

  Bany de bosc, l'alta contaminació dels focs d'artifici, la medicina a muntanya i les hores de sol

  A "MeteoMauri" us expliquem aquesta setmana que a, dia d'avui, tenim una hora diària més de sol que fa 50 anys per culpa del canvi climàtic, però també parlarem de les actuacions mèdiques en urgències de muntanya i ens acostarem als banys de bosc.

  METEONEU – Actuacions medicina a la muntanya i a la neu
  METEOESCAPADES – Llibre: "Banys de bosc"
  METEOAMBIENT - Els focs artificials en entredit per l'alta contaminació
  METEOMAR – La delicatessen de la mar, peix sabre
  METEOTAULA – Descobrim el vi Cop de Vent
  METEOTEMPS – El sol llueix 30 dies més a l'any que fa cinc dècades a Catalunya
  Quin temps farà? Un cap de setmana hivernal

  A "MeteoMauri" us expliquem aquesta setmana que a, dia d'avui, tenim una hora diària més de sol que fa 50 anys per culpa del canvi climàtic, però també parlarem de les actuacions mèdiques en urgències de muntanya i ens acostarem als banys de bosc. METEONEU – Actuacions medicina a la muntanya i a la neu METEOESCAPADES – Llibre: "Banys de bosc" METEOAMBIENT - Els focs artificials en entredit per l'alta contaminació METEOMAR – La delicatessen de la mar, peix sabre METEOTAULA – Descobrim el vi Cop de Vent METEOTEMPS – El sol llueix 30 dies més a l'any que fa cinc dècades a Catalunya Quin temps farà? Un cap de setmana hivernal

Anar al contingut