TOTS ELS ÀUDIOS

 • Les TIC per educar: Minecraft per professors
  Escolta àudio

  Les TIC per educar: Minecraft per professors

  A l'espai de la tecnologia de "L'ofici d'educar" l'Albert Murillo, director de "Generació digital", ens parlarà, dins les "TIC per educar", del Minecraft per a professors.

 • Manual pràctic anitbullying: com s'ha de respondre a les agressions?
  Escolta àudio

  Manual pràctic anitbullying: com s'ha de respondre a les agressions?

  A "L'ofici d'educar", Oriol Julià de SEER (Salut i educació emocional) proposarà com respondre a les agressions "Al Manual pràctic anti bullying".

 • Llibres per somiar: "En Tolstoi, un conte de fades", de Hanno
  Escolta àudio

  Llibres per somiar: "En Tolstoi, un conte de fades", de Hanno

  A "L'ofici d'educar", el mestre Jaume Centelles, autor de "La bilioteca, el cor de l'escola" ens presenta, a l'espai "Llibres per somiar", "En Tolstoi, un conte de fades", de Hanno.

 • "Manual pràctic antibullying": el paper de la víctima
  Escolta àudio

  "Manual pràctic antibullying": el paper de la víctima

  Oriol Julià, de l'Associació SEER (Salut i Educació Emocional), al "Manual pràctic antibullying" de "L'ofici d'educar" ens parlarà del paper de la víctima.

 • "Les TIC per educar": les ulleres de realitat augmentada
  Escolta àudio

  "Les TIC per educar": les ulleres de realitat augmentada

  A "Les TIC per educar" de "L'ofici d'educar", Albert Murillo, presentador de "Generació digital", ens parlarà de les ulleres de realitat augmentada, dels perills d'utilitzar-les abans dels 12 anys i de com regular-ne l'ús entre els més joves.

 • "La veu de l'experiència": Els nens de l'Escola Lavínia ens parlen de manar
  Escolta àudio

  "La veu de l'experiència": Els nens de l'Escola Lavínia ens parlen de manar

  Els nens i nenes de l'escola Lavínia ens parlen, a "La veu de l'experiència" de "L'ofici d'educar", de si manen a casa, qui mana a casa i què els agradaria manar en el cas de ser presidents i presidentes.

 • Ensenya'm a estimar les ciències
  Escolta àudio

  Ensenya'm a estimar les ciències

  Pel catedràtic Anton Aubanell, que ensenya matemàtiques a partir de bombolles de sabó, els reptes matemàtics són bells, i s'han de fer arribar als alumnes perquè els apreciïn, en reconeguin la utilitat i pot ser se'ls estimin. En parlarem amb Imma Brugaroles, professora, llicenciada en Psicopedagogia i membre del Lab 0_6 per divulgar la ciència en infants de 0 a 6; Anton Aubanell, professor i gran divulgador de les matemàtiques i creador de "Matemàtiques més enllà de la pissarra" i Berta Meneses, professora de matemàtiques de l'Escola Senyora de Lurdes, llicenciada en químiques i teologia. Als llibres per somiar escoltarem "Gengantíssima" de Bel Olid; Oriol Julià, al "Manual pràctic antibullying" ens parlarà del paper de la víctima; a les "Tic per educar" Albert Murillo ens parlarà de les ulleres de realitat augmentada; i acabarem amb la Veu de l'experiència i els nens de l'escola Lavínia parlant de manar.

 • "Llibres per somiar": "Gegantíssima", de Bel Olid
  Escolta àudio

  "Llibres per somiar": "Gegantíssima", de Bel Olid

  El mestre i autor de "La biblioteca, el cor de l'escola", Jaume Centelles, ens presenta als "Llibres per somiar" de "L'ofici d'educar" el llibre "Gegantíssima", de Bel Olid.

 • Llibres per somiar: Conexions" d'Elisabeth Stewart
  Escolta àudio

  Llibres per somiar: Conexions" d'Elisabeth Stewart

  Als "llibres per somiar" de l'Ofici d'Educar, el mestre Jaume Centelles, mestre i autor de "La biblioteca, el cor de l'escola" ens presenta "Conexions" d'Elisabeth Stewart

 • L'educació digital
  Escolta àudio

  L'educació digital

  A l'Ofici d'Educar parlarem de la revolució que ha suposat en l'educació la introducció de noves tecnologies com l'internet: res és ara com era abans. I ho farem amb Jordi Riera, mestre i Doctor en Pedagogia Social, catedràtic de la Univ. Ramon Llull i investigador de la societat de la Innovació; Anna Flotats, periodista i membre de Passaport Digital que fa cursos d'alfabetització digital i de competències digitals en diversos centres; i Josep Maria Esteve, director de l'Institut Escola Jacint Verdaguer, pioner en el que s'anomena l'escola digital, en què la tecnologia està al servei de l'educació i no a l'inrevés. Escoltarem la reflexió del catedràtic Rafel Bisquerra; als "llibres per somiar" amb Jaume Centelles coneixerem "Conexions" d'Elisabeth Stewart; Oriol Julià de SEER (salut i educació emocional) ens farà un apunt sobre el ciberbullying; a "les TIC per educar" Albert Murillo ens parlarà de Drawybook; i acabarem amb la Veu de l'experiència, amb els nens de P5 de l'Escola Lavínia, que ens parlen de la por.

 • "Les TIC per educar": Drawybook
  Escolta àudio

  "Les TIC per educar": Drawybook

  A "Les TIC per educar" Albert Murillo, presentador de "Generació digital", ens parlarà de Drawybook, una aplicació de Bic en què els nens poden dibuixar en un paper i traslladar-ho a la pantalla

 • La veu de l'experiència: Els nens de l'Escola Lavínia parlen de la por
  Escolta àudio

  La veu de l'experiència: Els nens de l'Escola Lavínia parlen de la por

  Els nens de de l'Escola Lavínia ens parlen de quines coses els fan por a "La veu de l'experiència", de l'"Ofici d'educar".

 • Manual pràctic "antibullying": El "ciberbullying"
  Escolta àudio

  Manual pràctic "antibullying": El "ciberbullying"

  Oriol Julià, de SEER (Salut i Educació Emocional), ens parla de com podem conscienciar i protegir els nostres fills del "ciberbullying".

 • Llibres per somiar: "Grans amics" de Linda Sarah i Benji Davies
  Escolta àudio

  Llibres per somiar: "Grans amics" de Linda Sarah i Benji Davies

  El mestre Jaume Centelles, autor de la pàgina la invitació a la lectura ens presenta a l'Ofici d'Educar el llibre "Grans amics" de Linda Sarah i Benji Davies.

 • Aprendre fent
  Escolta àudio

  Aprendre fent

  Diu l'investigador docent Rogert Schank que ens passem la vida memoritzant coses que poc després som incapaços de recordar, i això és una pèrdua de temps i de neurones, perquè que tot el que aprenem es basa en la pràctica. A l'Ofici d'Educar, en parlem amb David Vilalta, mestre, membre de la Unitat de Formació de l'ICE de la UAB i coordinador del programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu"; Quim Preixens, director de l'Institut Escola Les Vinyes, mestre i psiopedagog; i Anna Comas, mestra i directora de l'Escola Pública d'educació infantil i primària La Maquinista de Barcelona. Escoltarem també la reflexió del catedràtic Rafel Bisquerra, i els espais: 'Llibres per somiar', amb el mestre Jaume Centellas que ens presenta el llibre "Grans amics" de Linda Sarah; 'Les Tic per educar', amb Albert Murillo, que ens parla dels Tap Tap Tales que desenvolupen aplicacions per nens i nenes de 3 a 6 anys; 'El manual pràctic antibullying' amb Oriol Julià de SEER (salut i educació emocional) que apunta la importància d'observar els canvis per detectar el bullying; i acabarem el programa amb la 'veu de l'experiència", els nens de p5 de l'Escola Lavínia ens parlen de les abelles.

Anar al contingut