Torna-la a posar!

 • Cantem per la pau al món a ritme de swing!
  Escolta àudio

  Cantem per la pau al món a ritme de swing!

  El música José Luis Santiso ens porta a "Torna-la a posar" "El swing de la pau", de l'escola Josep Montserrat de Mataró, una mostra de la creativitat de dues mestres, Rosa Maria Vidal i Anna Maria Lorente, i l'entusiasme d'un grapat de criatures amb motiu del 40è aniversari de l'escola. A "L'ofici d'educar" estem convençuts que la música és una eina molt poderosa per transmetre la pau al món perquè pacifica els cors. Cantem per la pau al món!

 • Els nens canten els seus drets
  Escolta àudio

  Els nens canten els seus drets

  A "L'ofici d'educar", avui el músic José Luis Santiso ens porta a l'espai "Torna-la a posar" una preciosa forma d'explicar els drets i deures dels infants, amb les seves pròpies veus i cantant. Són els nens i les nenes del centre obert compartit de Ciutat Vella de Barcelona que ens canten un per un cada dret, amb una força poderosa que estem convençuts que pot contribuir a canviar el món

 • Amb vosaltres, la música sona molt millor!
  Escolta àudio

  Amb vosaltres, la música sona molt millor!

  El músic José Luis Santiso ens porta a "Torna-la a posar" una banda que es diu Resiliencia i que representa l'esperit comunitari que avui hem tractat a "L'ofici d'educar". I escoltem un tema musical d'aquest grup que ens parla d'amics, ajuda, aprendre, empatia, escoltar... "Amb vosaltres, la música sona molt millor", diu la banda, que canta a favor d'un món més digne. Nosaltres tenim una comunitat al grup de Telegram, i ho celebrem, perquè realment col·laborar, compartir i cooperar suma i ens enriqueix.

 • Canalitzar el dolor a través de l'art cura!
  Escolta àudio

  Canalitzar el dolor a través de l'art cura!

  Avui, a "Torna-la a posar", el músic José Luis Santiso ens recorda que la música és una eina que ens ajuda a expressar i transformar el dolor, com ha estat per al bateria d'Els Pets, Joan Reig, que va escriure una cançó com a teràpia personal i per denunciar els abusos que havien patit ell i altres nens de petits per part d'un rector. I acabem "L'ofici d'educar" escoltant aquesta cançó, "Corvus", de l'àlbum "Som", d'Els Pets, i aplaudint el coratge de curar les ferides a través de l'art.

 • Visca la música a les escoles!
  Escolta àudio

  Visca la música a les escoles!

  I acabem "L'ofici d'educar" amb "Torna-la a posar" i el músic José Luis Santiso, que ens parla del projecte municipal de música del Prat de Llobregat, "EntreInstruments". Es van fixar en Igualada i l'Hospitalet a l'hora de crear-lo, i ha suposat coordinar l'escola municipal de música amb les 4 escoles públiques del municipi. El projecte beneficia 350 alumnes, que gaudeixen dels tres projectes: l'"EntreCordes", l'"EntreVents" i l'"EntreTradis" (música tradicional).

 • Oferim oportunitats amb la música!
  Escolta àudio

  Oferim oportunitats amb la música!

  Posem el punt final a "L'Ofici d'educar" amb el músic Jose Luis Santiso i "Torna-la a posar", que avui ens parla de la potència de la barreja musical, a través de dos grans projectes: el primer, Vozes "Música para la integración" de Pablo Gonzaáez, en el qual més de 600 nens de Nous Barris, Sant Andreu i Sant Martí aprenen gratuïtament a tocar un instrument. I el segon projecte és el Cabal Musical del Taller de Músics, en col·laboració amb diversos barris de Barcelona, en el qual conviden les persones que ja fan música a fer un pas més: producció, vídeos, gravar imatge. I acabem amb un tema musical de les Big Funk Theory, de Nou Barris, gravat gràcies a aquest projecte.

 • Ja tenim l'Spotify de "L'ofici d'educar"!
  Escolta àudio

  Ja tenim l'Spotify de "L'ofici d'educar"!

  I com que avui parlem de recursos, ens hem llançat a la piscina i hem creat un recurs musical per a famílies i educadors: una "playlist" a l'Spotify de "L'ofici d'educar" amb cançons per a les criatures. I ja hi hem posat una primera cançó, "Pantalles", dels Xiula. És una llista que farem entre tots i totes, i per a tots i totes, al voltant de la criança i l'educació. I tot plegat ha estat gràcies a la gran idea del músic José Luis Santiso a l'espai "Torna-la a posar" de "L'ofici d'educar". Busqueu-nos a l'Spotify!

 • Cantar alleugereix el pas de les criatures!
  Escolta àudio

  Cantar alleugereix el pas de les criatures!

  El músic José Luis Santiso ens explica a l'espai "Torna-la a posar" de "L'ofici d'educar" que els nens quan caminen amb el cau o l'esplai canten, i ens recorda algunes cançonetes i algunes versions que fan que caminar sigui més amè i divertit, gràcies a l'ajuda de l'Esther Gorriz, directora de lleure. I acabem amb "El petit de Cal Eril" i un tema, "I tantes figues", que explica molt bé el que és anar d'excusió.

 • "Soc un malcriat, un mimat, un consentit i un maleducat"
  Escolta àudio

  "Soc un malcriat, un mimat, un consentit i un maleducat"

  A "L'ofici d'educar" fem "Torna-la a posar" amb el músic José Luis Santiso. Avui parlem dels nens i nenes "mimats" i excèntrics de la música, i de la importància de posar límits a temps. I acabem amb les Macedònia i un tema que parla d'un nen molt molt mimat que intueix que si segueix així tindrà problemes a la vida. Ai, ai, ai, amb els malcriats!

 • Acollim les emocions amb la música i acabem amb "Mar i cel"
  Escolta àudio

  Acollim les emocions amb la música i acabem amb "Mar i cel"

  A cada música li escau una emoció; acollim les emocions amb la música perquè la música és pura emoció, ens explica el músic José Luis Santiso a l'espai "Torna-la a posar". Escoltem una cançó per acollir la tristesa del musical "Mar i cel", una cançó trista i tendra: "Per què he plorat?". Ploreu, si cal, i escolteu, pares i mares, la música per expressar les vostres emocions. I acabem "L'ofici d'educar" amb una versió reggae del grup Eco del tema "Per què he plorat?".

 • El rap de les dones per la igualtat
  Escolta àudio

  El rap de les dones per la igualtat

  I posem punt final a "L'ofici d'educar" amb el músic José Luis Santiso i "Torna-la a posar". Avui el músic fa autocrítica de com el món de la música tracta les qüestions de gènere, i recorda que hi ha veus femenines molt potents i que els mitjans de comunicació tenim una gran responsabilitat per fer-les visibles. I acabem amb "El rap de les dones" dels alumnes de 6è de l'Escola Mossèn Jacint Verdaguer, un rap emocionant i potent cantat pels nens i nenes en favor de la igualtat. Són genials, i són molt grans!

 • Del desig a la realitat: estimats fills!
  Escolta àudio

  Del desig a la realitat: estimats fills!

  El músic José Luis Santiso ens recorda per quines raons va decidir ser pare, i ens proposa per acabar a "L'ofici d'educar" una cançó dels Catarres: "De pares a fills". Som nens grans i ara ens toca transmetre tot el que hem après -ens diu el músic- als nostres petits, i ens proposa que gaudim molt del que un dia va ser un desig i ara és la nostra realitat: els fills.

 • La força de la música per fer un petó
  Escolta àudio

  La força de la música per fer un petó

  A "Torna-la a posar", el músic José Luis Santiso ens parla de la força de la música en directe per a les criatures i els joves, que multiplica el seu efecte. Acabem amb una anècdota personal del músic: en una ocasió va presenciar una escena entre adolescents que s'agradaven, ell hi va posar banda sonora, "Aguas de março", i la història va acabar amb un petó. Tanquem "L'ofici d'educar" amb aquest tema, "Aguas de março", de Tom Jobin i Elis Regina.

 • Joguines musicals per regalar a les criatures
  Escolta àudio

  Joguines musicals per regalar a les criatures

  A "Torna-la a posar", el músic José Luis Santiso ens porta un grapat d'instruments a l'estudi i ens proposa instruments musicals per jugar i per regalar, i experimentem i juguem una mica amb els instruments. I acabem "L'ofici d'educar" amb l'orquestra Fireluche i Josep Thió, fent nadales amb instruments de petits.

 • L'abric musical del Nadal: les nadales!
  Escolta àudio

  L'abric musical del Nadal: les nadales!

  A la majoria de nens els encanten les Nadales, escoltar-les i cantar-les El músic José Luis Santiso a "L'ofici d'educar" ens posa nadales a l'espai "Torna-la a posar". Escoltem nadales clàssiques i antigues, però també nadales més noves que estripen una mica. I acabem amb les nadales de "Roleguita i boqueron": "Els canelons estan molt bons" i "El Nadal a Hawaii és molt més guai".