TOTS ELS ÀUDIOS

 • Els fruits musicals
  Escolta àudio

  Els fruits musicals

  Empeltat de carnerisme, l'Àlex punxa avui fruits musicalment saborosos, de Billie Holliday, a The Twilight Singers.

 • "Sherman & Co": París-Texas-Madrid, Dámaso Alonso i les coses que Fuster "no va tindre en compte"
  Escolta àudio

  "Sherman & Co": París-Texas-Madrid, Dámaso Alonso i les coses que Fuster "no va tindre en compte"

  Tal dia com avui es va arrestar Guy Fawkes per intentar fer esclatar el Parlament anglès, es va llançar al mercat el joc del Monopoly, Dámaso Alonso va publicar "Hijos de la ira", va néixer Sam Shepard, autor del guió de "París, Texas", i és el Dia Mundial de l'Idioma Romaní. La Sherman ho repassa i us presenta el compte de Twitter "Fuster no ho va tindre en compte".

 • "Gina", el debut narratiu de Maria Climent
  Escolta àudio

  "Gina", el debut narratiu de Maria Climent

  Rebem l'escriptora Maria Climent per parlar de la seva primera novel·la, "Gina" (L'Altra Editorial): l'ingrés en l'edat adulta, amb els seus reptes, temences i il·lusions, narrat amb ironia i un català vivíssim. I torna la Sherman amb veus com ara la de Dámaso Alonso, Sam Shepard i Joan Fuster. 01 The Temptations - "My girl" 02 Placebo - "Second night" 03 Roy Orbison - "Crying" 04 Richard Hawley - "Valentine" 05 Vàlius - "Lenin" 06 Dario Marianelli - "Remember, remember" 07 Ben Webster - "Better go" 08 Ayo & Teo - "Rolex" 09 Ry Cooder - "Paris-Texas" 10 Peret - "Xavi" 11 Quantic & Nickodemus - "My swing is tropical"

 • "Baba. No vull dormir"
  Escolta àudio

  "Baba. No vull dormir"

  Literatura, música i dibuix al servei del son: rebem l'escriptora Míriam Tirado i l'il·lustrador Joan Turu, autors del llibre "Baba. No vull dormir" (El Cep i la Nansa); l'editora Cesca Mestres i el grup musical Xiula, que hi ha posat banda sonora. I l'Àlex Gutiérrez ens porta una selecció de temes sobre l'insomni. 01 Xiula - "Dintríssim" 02 Xiula - "No vull dormir" 03 Xiula - "Per què no dorm?" 04 Xiula - "La cançó del cos" 05 The Cure - "Lullaby" 06 The La's - "I can't sleep" 07 The The - "Slow train to dawn" 08 R.E.M. - "Daysleeper" 09 Kate Tempest - "Tunnel vision" 10 Eels - "I need some sleep" 11 The Divine Comedy - "Through a long & sleepless night" 12 Ultravox - "Sleepwalk" 13 The Smiths - "Asleep"

 • Músiques d'insomni
  Escolta àudio

  Músiques d'insomni

  Dels The Cure a The Smiths, l'Àlex Gutiérrez repassa cançons que han posat banda sonora als problemes de son.

 • La mitologia, segons Stephen Fry
  Escolta àudio

  La mitologia, segons Stephen Fry

  Viatgem fins als orígens en un especial sobre mitologia grega de la mà de "Mites" (Ara Llibres / Anagrama), de Stephen Fry. En parlem amb Roger Aluja, editor de la Bernat Metge, la filòloga Mònica Miró i amb la Míriam Cano. I la Sherman ens porta la setmana contra el cinema immoral de Valladolid i obre línia directa amb Irvine Welsh.

 • El cànon de la Míriam
  Escolta àudio

  El cànon de la Míriam

  Avui viatgem fins als orígens en un especial sobre mitologia grega de la mà de "Mites" (Ara Llibres/ Anagrama), de Stephen Fry. En parlem amb Roger Aluja, editor de la Bernat Metge, la filòloga Mònica Miró i Míriam Cano.

 • Sherman & Co.
  Escolta àudio

  Sherman & Co.

  La Sherman ens porta la setmana contra el cinema immoral de Valladolid i obre línia directa amb Irvine Welsh.

 • Cançons pop
  Escolta àudio

  Cançons pop

  L'Àlex Gutiérrez torna amb una jukebox carregada de cançons que parlen del pop (la música, no el cefalòpode).

 • Patricia Geis, l'art en tres dimensions
  Escolta àudio

  Patricia Geis, l'art en tres dimensions

  Ens visita la il·lustradora i dissenyadora gràfica Patricia Geis, autora de desenes de pop-ups i títols interactius (ed. Combel) que expliquen l'art, els artistes i fins i tot la ciència en tres dimensions. I l'Àlex Gutiérrez torna amb una jukebox carregada de cançons que parlen del pop (la música, no el cefalòpode).

 • Víctor Sunyol, 40 anys de versos
  Escolta àudio

  Víctor Sunyol, 40 anys de versos

  Avui ens visita el poeta Víctor Sunyol amb la seva autoantologia "Des de quin on?" (Pagès Editors). Torna la Sherman per glossar James Baldwin i Harvey Pekar i la Míriam Cano entrevista Eider Rodríguez, autora d'"Un cor massa gran" (ed. Periscopi).

 • Sherman & Co.
  Escolta àudio

  Sherman & Co.

  Torna la Sherman per glossar James Baldwin i Harvey Pekar.

 • Eider Rodríguez
  Escolta àudio

  Eider Rodríguez

  La Míriam Cano entrevista Eider Rodríguez, autora d'"Un cor massa gran" (ed. Periscopi).

 • Marco Balzano i Nollegiu.com
  Escolta àudio

  Marco Balzano i Nollegiu.com

  Parlem amb l'escriptor Marco Balzano sobre la seva novel·la "Me quedo aquí" (Duomo Ediciones) i visitem la llibreria Nollegiu per conèixer-ne la nova web i, sobretot, la filosofia que la mou. I l'Àlex Gutiérrez arriba amb cançons que reviuen episodis de plagi.

 • Plagis musicals
  Escolta àudio

  Plagis musicals

  L'Àlex Gutiérrez arriba amb cançons que reviuen episodis de plagi.