TOTS ELS ÀUDIOS

 • "Carn de Cap. Dos": la revista de creació que destrueix el llenguatge
  Escolta àudio

  "Carn de Cap. Dos": la revista de creació que destrueix el llenguatge

  Parlem del segon número de "Carn de Cap", la revista de creació anual sorgida de l'Escola Bloom que en aquest cas convida 14 artistes de diferents disciplines (narració, poesia, assaig...) a crear una peça al voltant de la de(con)strucció del llenguatge. En parlem amb l'editor Borja Bagunyà, la poeta Míriam Cano i la dissenyadora Júlia Francino. I l'Àlex Gutiérrez recupera cançons que també han qüestionat codis i subvertit llenguatges, de Ben Harper a Idles.

 • Música per desactivar paraules
  Escolta àudio

  Música per desactivar paraules

  L'Àlex Gutiérrez recull cançons i artistes que han qüestionat el llenguatge, han subvertit els codis i s'han apropiat de les paraules per desactivar-les, de Ben Harper a Idles.

 • "Cavalcarem tota la nit": el debut incisiu de Carlota Gurt
  Escolta àudio

  "Cavalcarem tota la nit": el debut incisiu de Carlota Gurt

  Rebem l'escriptora Carlota Gurt, que debuta amb el recull de contes "Cavalcarem tota la nit" (ed. Proa), premi Mercè Rodoreda 2019: literatura incisiva, fonda i amb estil. La Sherman celebra l'aniversari de la "Carmen" de Bizet, imagina com serien els "Contes per telègraf" i rememora l'inici de "L'amant", de Marguerite Duras. I la Míriam Cano ens porta l'obra i la veu del nord-americà Jesse Ball, autor d'"El cens" (ed. Rata).

 • "El cens": Jesse Ball o l'amor altruista
  Escolta àudio

  "El cens": Jesse Ball o l'amor altruista

  La Míriam Cano ens porta l'obra i la veu del poeta i novel·lista nord-americà Jesse Ball, que ha passat per Catalunya per presentar "El cens" (ed. Rata), amb traducció de Yannick Garcia.

 • De "Carmen" a Marguerite Duras
  Escolta àudio

  De "Carmen" a Marguerite Duras

  La Sherman celebra l'aniversari de la "Carmen" de Bizet i d'Alexander Graham Bell, imagina com serien els "contes per telègraf" i rememora l'inici de "L'amant", de Marguerite Duras.

 • Agustín Comotto narra l'anarquisme d'Octavio Alberola
  Escolta àudio

  Agustín Comotto narra l'anarquisme d'Octavio Alberola

  Avui rebem l'escriptor i il·lustrador Agustín Comotto per parlar del llibre "El peso de las estrellas" (ed. Rayo Verde), on narra la peripècia d'Octavio Alberola, un referent de l'anarquisme de 92 anys que ha consagrat la seva vida, a l'exili o a la clandestinitat, a la defensa de la llibertat i la igualtat. I l'Àlex Gutiérrez repassa, des dels Sex Pistols fins a Foy Vance, cançons que parlen d'anarquia i revolucions.

 • Anarquisme musical
  Escolta àudio

  Anarquisme musical

  Des dels Sex Pistols fins els Foy Vance, l'Àlex Gutiérrez repassa temes i cançons que parlen d'anarquia i revolucions diverses.

 • "Casas y tumbas", l'última novel·la de Bernardo Atxaga
  Escolta àudio

  "Casas y tumbas", l'última novel·la de Bernardo Atxaga

  Rebem el Premi Nacional de les Lletres, Bernardo Atxaga, per conèixer la que serà la seva última novel·la: "Casas y tumbas" (ed. Alfaguara). Amb la Míriam Cano i amb Atxaga parlem al voltant d'alguns dels assumptes del llibre: la llengua, l'amistat, la memòria, les geografies narratives, i també sobre els projectes literaris del gran referent de les lletres basques. I torna la Sherman per invocar Huckleberry Finn, Moon River, els títols del cinema de Fassbinder, i per celebrar l'aniversari d'un dels mites més estimats del programa: el cantautor Fabrizio de André.

 • De "Moon River" a Fabrizio de André
  Escolta àudio

  De "Moon River" a Fabrizio de André

  La Sherman invoca avui referents com Huckleberry Finn, Moon River, els títols del cinema de Fassbinder, i celebra l'aniversari d'un dels mites més estimats del programa: el cantautor Fabrizio de André.

 • Albert Jané, l'escriptura desinhibida
  Escolta àudio

  Albert Jané, l'escriptura desinhibida

  Rebem el gramàtic, escriptor i traductor Albert Jané per parlar de llengua, de literatura, de faules i rondalles, de "Cavall Fort", revista de la qual va ser director, i de la seva novel·la colossal "Calidoscopi informal" (Edicions de la Ela Geminada). L'Àlex Gutiérrez, empeltat d'esperit ludolingüístic, recull cançons basades en el "nonsense" i la glossolàlia.

 • La música més da-ba-da-ba-dà
  Escolta àudio

  La música més da-ba-da-ba-dà

  Lletres sense sentit aparent i amb construccions i formes inventades. Avui l'Àlex Gutiérrez fa un recull de cançons basades en el "nonsense" i la glossolàlia, de Cab Calloway a Adriano Celentano.

 • Zoom: el videojoc com a multiexperiència
  Escolta àudio

  Zoom: el videojoc com a multiexperiència

  Visitem la sala Zoom, al CCCB, una proposta d'experiència videolúdica, en conversa amb els seus comissaris, Lucas Ramada Prieto i Hugo Muñoz Gris, i la cap de Mediació del CCCB, Susana Arias. La Sherman recorda, entre d'altres, Ovidi Montllor i Franz Reichelt, i Míriam Cano llegeix els assajos sobre videojocs de Lluís Anyó i Justo Navarro.

 • El videojoc des de l'assaig
  Escolta àudio

  El videojoc des de l'assaig

  Míriam Cano analitza dos textos teòrics sobre videojocs: "El jugador implicado", de Lluís Anyó (ed. Laertes) i "El videojugador", de Justo Navarro (ed. Anagrama).

 • Del paracaigudes (fallit) a Rodari-Riba
  Escolta àudio

  Del paracaigudes (fallit) a Rodari-Riba

  La Sherman recorda el paracaigudista pioner Franz Reichelt, la independència de Ceilan, el naixement d'Ovidi Montllor i el poema dedicat al metro de Madrid, i troba una cruïlla entre Gianni Rodari i Pau Riba.

 • Damià Bardera, del conte al dietari
  Escolta àudio

  Damià Bardera, del conte al dietari

  Ens acompanya l'escriptor Damià Bardera per parlar del seu últim llibre, el dietari assagístic "Cal Ratoliu" (ed. El Cep i la Nansa) i dels seus reculls de contes. Àlex Gutiérrez s'inspira en un dels seus títols, "Els homes del sac", per recollir cançons al voltant de la figura del "bogeyman".

Anar al contingut