TOTS ELS ÀUDIOS

 • Fantasmes i esperits de Nadal: especial Margarida Xirgu
  Escolta àudio

  Fantasmes i esperits de Nadal: especial Margarida Xirgu

  Ens unim a la celebració de l'Any Xirgu i convidem l'actriu Imma Colomer, últim Premi Margarida Xirgu, i els també actors i directors Ignasi Roda i Araceli Bruch. Imma Colomer donarà vida a la Xirgu en el guió radiofònic "Una tarda amb Margarida Xirgu", de l'actriu Montserrat Julió i Nonell, guardonat en els Premis Eduard Rifà de guions radiofònics en llengua catalana. I Ignasi Roda cantarà en directe l'havanera feta especialment per a l'efemèride, acompanyat al piano per Pep Pladellorens. En una altra dimensió, entrevistem l'actriu Nora Navas, que actualment protagonitza "4D òptic", de Javier Daulte.

 • Tornen el Nadal, l'exili i l'eterna comèdia
  Escolta àudio

  Tornen el Nadal, l'exili i l'eterna comèdia

  "El llarg dinar de Nadal" i "Rastres - Argelers" són dos espectacles d'èxit i, per aquest motiu, tornen a la cartellera. Ignasi Guasch, Bàrbara Roig i Aina Huguet ens n'explicaran les claus. Miquel Sitjar ens parlarà d'un altre espectacle que també torna, "Pel davant i pel darrera". I el dramaturg Marc Artigau, amb els actors Lluís Marco i Clàudia Riera, respondran a les nostres preguntes sobre l'obra "Alba".

 • La lluita contra la violència masclista des de l'escenari
  Escolta àudio

  La lluita contra la violència masclista des de l'escenari

  Darrerament, en molts actes públics es fan reivindicacions feministes i contra la violència de gènere. Dos espectacles alçaran la veu des del programa: "Imposible violar a una mujer tan viciosa", que es pot veure a la sala La Vilella, i "Llueven vacas", al Versus Glòries. Seran amb nosaltres els seus creadors, Alba Alonso, Jordi Pérez i Carlos Be i Lídia Navarro. També mirarem de sortir de l'"Escape room" amb Joel Joan i de l'"Habitació del costat" amb Carlota Olcina i Ivan Benet.

 • Marta Angelat minuts abans de rebre el Premi Butaca Honorífic
  Escolta àudio

  Marta Angelat minuts abans de rebre el Premi Butaca Honorífic

  Els records dels seus inicis, allò que més li interessa del món del teatre, els seus mestres, i la seva nominada preferida als Premis Butaca. Qui deu ser? Alguns secrets de vida, de professió i de la visió del món actual.

 • Gala Premis Butaca de Teatre de Catalunya
  Escolta àudio

  Gala Premis Butaca de Teatre de Catalunya

  En directe, des de Sant Cugat, seguirem la 24a edició del premis Butaca de Teatre, que atorga el públic. Parlarem amb la Marta Angelat, que rebrà el premi honorífic Anna Lizaran. 45 espectacles de la temporada passada opten a premis; entre els nominats, "Temps salvatge", "Sopa de pollastre amb ordi" i "Frankenstein". Parlarem amb els guanyadors, els organitzadors i amb algun o alguna agitadora lliure.

 • Pau Roca i Àlex Rigola, estel·lars al Temporada Alta
  Escolta àudio

  Pau Roca i Àlex Rigola, estel·lars al Temporada Alta

  Pau Roca, que acaba d'estrenar "Coses excepcionals" al Temporada Alta, i també al Club Capitol de Barcelona, serà amb nosaltres per explicar-nos el catàleg de coses que valen la pena en aquesta vida, el leitmotiv de l'obra. També sabrem com li ha anat a Àlex Rigola amb "Macho man", una de les peces més esperades del certamen. I parlarem amb una de les protagonistes de la setmana, Carlota Subirós, que ha engegat a la Beckett "Una lluita constant", un crit unànime perquè aquest món no se'n vagi en orris.

 • La venjança (musical) dels assetjats a classe
  Escolta àudio

  La venjança (musical) dels assetjats a classe

  Dos musicals que parlen del mateix, però des d'òptiques ben diferents. La terrorífica "Carrie", que va originar la mítica pel·lícula de Brian de Palma, aterra al Gaudí Teatre, bressol del musical de petit format. Ens visiten el seu director, Ferran Guiu, i l'actriu Anna Valldeneu. A l'altra banda, "Castle School musical" explica la història d'un alumne assetjat en un prestigiós internat de Londres. Es pot veure al Teatre Victòria i ens en parlarà el seu director, Joan Llonch.

 • 24 hores de la vida de Sílvia Marsó i vuit dones "mexicatas"
  Escolta àudio

  24 hores de la vida de Sílvia Marsó i vuit dones "mexicatas"

  L'actriu Sílvia Marsó porta al Condal el text de Stefan Zweig, en format musical i en català, "24 hores de la vida d'una dona". Vuit dones mexicanes que viuen a Catalunya han construït el seu dia a dia de la mà de Sergi Belbel. I una altra dona que dona vida a diverses dones, Alejandra Jiménez-Cascón, torna amb l'espectacle "Blanca desvelada".

 • Famílies peculiars, autors i actors extraordinaris
  Escolta àudio

  Famílies peculiars, autors i actors extraordinaris

  L'estrena de "L'omissió de la família Coleman" al Teatre Romea ens proporciona el luxe de comptar amb el seu autor i director, Claudio Tolcachir, un dels dramaturgs més importants dels últims anys, que explicarà per què ha volgut adaptar al català una de les seves millors obres. I d'una altra família, "La família Adams", vindran a l'estudi Carme Conesa i Frank Capdet, Morticia i Fétido. A més, David Selvas ens parla dels ets i uts d'"Àngels a Amèrica", que a partir d'aquesta setmana es pot veure en dues parts al Lliure de Montjuïc.

 • De què parlen els que escriuen? Els dramaturgs
  Escolta àudio

  De què parlen els que escriuen? Els dramaturgs

  Marta Buchaca, Llàtzer Garcia i Marc Chornet escriuen i dirigeixen. "Només una vegada", "Johnny i Vienna" i "In-Faust" són les seves darreres produccions.

 • Aquestes són les paraules dels sense paraules: El Tricicle
  Escolta àudio

  Aquestes són les paraules dels sense paraules: El Tricicle

  "Hits" és el recull teatral del bo i millor d'El Tricicle. I aquí la conversa amb en Pep Vila, per l'"Entre caixes".

 • Què cal fer per ser un bon dramaturg?
  Escolta àudio

  Què cal fer per ser un bon dramaturg?

  Tres il·lustres dramaturgs ens expliquen el secret del seu èxit, o el llarg camí per trobar-lo. D'una banda, Marta Buchaca, autora del potent "Només una vegada", que es pot veure al TNC; de l'altra, el polifacètic Marc Chornet, ara dramaturg, ara director, ara actor, corresponsable d'"inFAUST", que es pot veure al Teatre Akadèmia. Finalment, Llàtzer García, dramaturg i alhora director del cabaret poètic "Johnny & Vienna", que s'estrena aquest dilluns al Maldà.

 • Eix Poble Nou-Montjuïc-Sants
  Escolta àudio

  Eix Poble Nou-Montjuïc-Sants

  En aquests tres barris barcelonins s'hi pot veure bon teatre, i els seus responsables ens ho expliquen. D'una banda, Ada Vilaró ens endinsarà en el festival Escena Poble Nou, que se celebra aquesta mateixa setmana. Al Lliure de Montjuïc hem gaudit d'una entranyable i hilarant conversa amb la família Pla, que triomfa, dirigida pel fill, Oriol, a "Travy". I no gaire lluny d'allà, a la Sala Flyhard, continuen els elogis a "Estat decepció", que dirigeix Carla Torres i protagonitza, entre d'altres, Clara Manyós. Totes dues ens acompanyen al programa.

 • Teatre amb, de, per a joves
  Escolta àudio

  Teatre amb, de, per a joves

  Tres projectes teatral porten a l'escenari i a les platees el públic més jove: Cicle RBLS al Tantarantana, Mostra de Teatre de Barcelona al Teatre del Raval, i Jove Teatre Regina. Entrevistem Carme Tierz, Empar López i Mariona Campos. I Roger Pera hi serà per explicar-nos "Quina feinada!" se li ha girat a mans de Ventura Pons.

 • Com es programen els festivals i les sales de teatre?
  Escolta àudio

  Com es programen els festivals i les sales de teatre?

  En una setmana farcidíssima d'estrenes teatrals, ens fixem en dues propostes per programar espectacles escènics. Parlem amb Salvador Sunyer, director del festival Temporada Alta, i Aina Tur, programadora de la Sala Beckett. A més, el TNC obre temporada amb l'epicentre en Rusiñol i "Els jocs florals de Canprosa". Ens ho explica el seu director, Jordi Prat.

Anar al contingut