Tema suplement

 • És fàcil o difícil adoptar ara un fill?
  Escolta àudio

  És fàcil o difícil adoptar ara un fill?

  Hi ha 1.000 famílies a Catalunya esperant una adopció i ja no n'accepten més. N'hem parlat amb la Núria Canal, directora de l'Institut Català de l'Adopció, i el Francesc Mauri i la Maite Isern, que han viscut un procés d'adopció de 8 anys.

 • Llenguatge no sexista. Sí o no?
  Escolta àudio

  Llenguatge no sexista. Sí o no?

  Hem de dir junts i juntes, nens i nenes, professors i professores? O, senzillament, junts, nens i professors? La filòloga Carme Junyent i la periodista Anna Celma Melero, debaten sobre el que se'n diu "llenguatge no sexista" o "llenguatge no androcèntric".

 • El papa arriba a Cuba
  Escolta àudio

  El papa arriba a Cuba

  En motiu de l'arribada del pontífex a Cuba i de l'estrena de la pel·lícula "Francisco, el Padre Jorge", parlem de la figura del Papa al segle XXI amb la periodista Paloma Gómez Borrero, Sor Lucia Caram, el director del Casal dels Infants del Raval Enric Canet, el doctor en filosofia Francesc Torralba, el voluntari cubà Gilberto Suàrez i el director del fim Beda Docampo.

 • Es pot esborrar del tot una informació a internet?
  Escolta àudio

  Es pot esborrar del tot una informació a internet?

  Arran d'una carta falsament atribuïda a Júlia Otero que es viralitza per internet cada cert temps, hem descobert si es pot esborrar completament una informació penjada a internet. La mateixa Júlia Otero ens ha explicat aquest cas i Josep Domingo, expert en seguretat informàtica, Jordi Bacària, advocat expert en dret de les tecnologies de la informació i de la comunicació, i Armando Luissi Depaoli, especialista en màrqueting digital i en gestió de la imatge personal a la xarxa, ens han explicat què cal fer en aquest tipus de casos.

 • Manifestar-se serveix per alguna cosa?
  Escolta àudio

  Manifestar-se serveix per alguna cosa?

  Analitzem la manifestació de la Diada i recordem les altres manifestacions importants que hi hagut a Catalunya els últims temps. En parlem amb la Marta Rovira, doctora en sociologia i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, el politòleg Jordi Muñoz i el publicista Camil Roca.

 • Catalunya, escenari de pel·lícula
  Escolta àudio

  Catalunya, escenari de pel·lícula

  300 dies de sol a l'any, ciutats cosmopolites, pobles medievals, 230 kilòmetres de muntanya, 580 kilòmetres de costa... Aquests són alguns dels arguments amb què Catalunya es ven com a plató per a produccions audiovisuals. Cada cop s'hi graven més coses, a Catalunya? N'hem parlat amb Jaume Jordana, localitzador de cinema i publicitat, i hem descobert com van anar les negociacions perquè Girona acollís el rodatge de Joc de Trons amb en Narcís Casassa, cap de Cultura de l'Ajuntament de Girona. A més, en Josep Maria Bunyol, el nostre expert en cinema, ens ha fet un Top 5 dels rodatges més mítics que s'han fet al nostre país.

 • 39 anys d'argot Puyal
  Escolta àudio

  39 anys d'argot Puyal

  Orsai, escapolir-se de l'escomesa, flèking, cop al bot... Fa gairebé quatre dècades que en Puyal va recuperar el català com a llengua per a les retransmissions futbolístiques. Com s'ho va fer? Quines des les seves expressions i paraules han fet més fortuna? N'hem parlat amb tres filòlegs: en Jordi Mir, que va ser col·laborador d'en Puyal durant els primers anys, i en Pau Vidal i en Daniel Casals.

Anar al contingut