No som foodies

  • La primavera, la taula altera
    Escolta àudio

    La primavera, la taula altera

    Com afecta la primavera els camps? Com afecta la manera com mengem? I les flors comestibles... com les podem posar al plat? El Pep Nogué i la Paula Molés ens parlen de la primavera, que ho fa esclatar tot! I també donem el bon dia a una pagesa de Llinars del Vallès i sabrem què es menja per esmorzar a Romania.

    Com afecta la primavera els camps? Com afecta la manera com mengem? I les flors comestibles... com les podem posar al plat? El Pep Nogué i la Paula Molés ens parlen de la primavera, que ho fa esclatar tot! I també donem el bon dia a una pagesa de Llinars del Vallès i sabrem què es menja per esmorzar a Romania.

  • Passen els anys i els programes de cuina sempre tenen èxit. Per què?
    Escolta àudio

    Passen els anys i els programes de cuina sempre tenen èxit. Per què?

    Aprofitant l'estrena de la segona temporada de "Joc de cartes", la Paula Molés i el Pep Nogué ens parlen de la relació entre televisió i cuina. Repassem els programes històrics i els nous formats amb el cuiner Marc Ribas i el primer realitzador de Karlos Arguiñano, Iñigo Urreaga. També donem el bon dia a un pastisser que fa mones de Pasqua i descobrim què s'esmorza a Islàndia.

    Aprofitant l'estrena de la segona temporada de "Joc de cartes", la Paula Molés i el Pep Nogué ens parlen de la relació entre televisió i cuina. Repassem els programes històrics i els nous formats amb el cuiner Marc Ribas i el primer realitzador de Karlos Arguiñano, Iñigo Urreaga. També donem el bon dia a un pastisser que fa mones de Pasqua i descobrim què s'esmorza a Islàndia.

  • De veritat creus que una cervesa artesana és igual que una de convencional?
    Escolta àudio

    De veritat creus que una cervesa artesana és igual que una de convencional?

    La cervesa artesana ja no és una moda. És una realitat consolidada, un fenomen econòmic i social que no para de créixer. La Paula Molés i el Pep Nogué en parlen, aprofitant la celebració del Barcelona Beer Festival, amb el seu director, Mikel Rius, i amb Arnau Rovira, cerveser de l'Espiga. També donem el bon dia a un biòleg que treballa a l'empresa Caviar Nacarii, de la Vall d'Aran, i sabrem què s'esmorza a Bangladesh.

    La cervesa artesana ja no és una moda. És una realitat consolidada, un fenomen econòmic i social que no para de créixer. La Paula Molés i el Pep Nogué en parlen, aprofitant la celebració del Barcelona Beer Festival, amb el seu director, Mikel Rius, i amb Arnau Rovira, cerveser de l'Espiga. També donem el bon dia a un biòleg que treballa a l'empresa Caviar Nacarii, de la Vall d'Aran, i sabrem què s'esmorza a Bangladesh.

  • On són les dones, a la cuina? Hi ha masclisme a la gastronomia?
    Escolta àudio

    On són les dones, a la cuina? Hi ha masclisme a la gastronomia?

    La Paula Molés i el Pep Nogué debaten sobre la presència femenina a les cuines, als congressos gastronòmics, als mitjans de comunicació i als llibres d'història. Ho fan amb les opinions de la cuinera Maria Nicolau i la periodista Carmen Alcaraz del Blanco. També saludem Joan Roca, xef del Celler de Can Roca, que és a Los Angeles per preparar el sopar dels Oscars, organitzat per Elton John. I sabrem què s'esmorza a l'Argentina.

    La Paula Molés i el Pep Nogué debaten sobre la presència femenina a les cuines, als congressos gastronòmics, als mitjans de comunicació i als llibres d'història. Ho fan amb les opinions de la cuinera Maria Nicolau i la periodista Carmen Alcaraz del Blanco. També saludem Joan Roca, xef del Celler de Can Roca, que és a Los Angeles per preparar el sopar dels Oscars, organitzat per Elton John. I sabrem què s'esmorza a l'Argentina.

  • Sabies que menjar aliments vius és un regal per al teu estómac? Oda als fermentats
    Escolta àudio

    Sabies que menjar aliments vius és un regal per al teu estómac? Oda als fermentats

    La Paula Molés i el Pep Nogué ens expliquen què és un fermentat, perquè històricament totes les cultures han fermentat, i ens descobreixen una botiga laboratori plena d'aliments vius: Ferment 9. També diem bon dia a la propietària de Ca la Flor, un restaurant familiar de Barcelona, i sabrem què es menja per esmorzar a Holanda.

    La Paula Molés i el Pep Nogué ens expliquen què és un fermentat, perquè històricament totes les cultures han fermentat, i ens descobreixen una botiga laboratori plena d'aliments vius: Ferment 9. També diem bon dia a la propietària de Ca la Flor, un restaurant familiar de Barcelona, i sabrem què es menja per esmorzar a Holanda.

  • Què és un vi natural?
    Escolta àudio

    Què és un vi natural?

    La Paula Molés i el Pep Nogué ens intenten explicar què son els vins naturals i quina diferència hi ha entre un vi a seques, un vi ecològic o un de biodinàmic. Parlem amb la sommelier Clara Isamat i el pagès i productor de vi natural Rubén Parera. També diem bon dia a un pagès de la cooperativa Agrícola del Prat i sabrem què es menja per esmorzar al Brasil.

    La Paula Molés i el Pep Nogué ens intenten explicar què son els vins naturals i quina diferència hi ha entre un vi a seques, un vi ecològic o un de biodinàmic. Parlem amb la sommelier Clara Isamat i el pagès i productor de vi natural Rubén Parera. També diem bon dia a un pagès de la cooperativa Agrícola del Prat i sabrem què es menja per esmorzar al Brasil.

  • La complexa realitat de la indústria porcina: ni blanc ni negre
    Escolta àudio

    La complexa realitat de la indústria porcina: ni blanc ni negre

    El programa "Stranger pigs" de "Salvados" ha obert la polèmica sobre com es crien els porcs en les explotacions ramaderes. És esbiaixat el documental? Quins problemes té la indústria porcina? Què diu la llei de benestar animal? En parlem amb la Paula Molés i el Pep Nogué. També diem el bon dia a Marc Rodà, pagès que conrea el nap negre de Campmany. I descobrim què es menja per esmorzar a la República d'Irlanda.

    El programa "Stranger pigs" de "Salvados" ha obert la polèmica sobre com es crien els porcs en les explotacions ramaderes. És esbiaixat el documental? Quins problemes té la indústria porcina? Què diu la llei de benestar animal? En parlem amb la Paula Molés i el Pep Nogué. També diem el bon dia a Marc Rodà, pagès que conrea el nap negre de Campmany. I descobrim què es menja per esmorzar a la República d'Irlanda.

  • Els sucres morè i integral no són més saludables que el sucre blanc
    Escolta àudio

    Els sucres morè i integral no són més saludables que el sucre blanc

    Últimament sobre el sucre s'ha dit de tot. El menys dolent: que és el dimoni. El Pep Nogué i la Paula Molés ens desmenteixen algunes falses creences sobre el sucre i ens expliquen per què la indústria alimentària l'utilitza tant. També diem bon dia a algú que treballa en una rostisseria de pollastres i sabrem què es menja per esmorzar a Suècia.

    Últimament sobre el sucre s'ha dit de tot. El menys dolent: que és el dimoni. El Pep Nogué i la Paula Molés ens desmenteixen algunes falses creences sobre el sucre i ens expliquen per què la indústria alimentària l'utilitza tant. També diem bon dia a algú que treballa en una rostisseria de pollastres i sabrem què es menja per esmorzar a Suècia.

  • Visca la pizza napolitana i l'art dels "pizzaioli"!
    Escolta àudio

    Visca la pizza napolitana i l'art dels "pizzaioli"!

    Per què l'ofici de fer pizza napolitana ha estat reconegut com a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco? El Pep Nogué i la Paula Molés ens expliquen l'art de la pizza i els inicis difícils d'un dels plats més consumits del planeta. També diem "bon dia" a un productor de calçots de Valls i descobrim què es menja per esmorzar a Geòrgia.

    Per què l'ofici de fer pizza napolitana ha estat reconegut com a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco? El Pep Nogué i la Paula Molés ens expliquen l'art de la pizza i els inicis difícils d'un dels plats més consumits del planeta. També diem "bon dia" a un productor de calçots de Valls i descobrim què es menja per esmorzar a Geòrgia.

  • Nens i menjar, s'obre el debat!
    Escolta àudio

    Nens i menjar, s'obre el debat!

    L'obesitat i el sobrepès dels infants i joves cada vegada preocupa més. Com es relacionen els nens amb el menjar? Què estem fent malament? Pep Nogué i Paula Molés ens en parlen. També diem "bon dia" al productor d'oli Josep M. Escribà i descobrim què es menja per esmorzar al Perú.

    L'obesitat i el sobrepès dels infants i joves cada vegada preocupa més. Com es relacionen els nens amb el menjar? Què estem fent malament? Pep Nogué i Paula Molés ens en parlen. També diem "bon dia" al productor d'oli Josep M. Escribà i descobrim què es menja per esmorzar al Perú.

  • El cacau no és addictiu. Degustar xocolata, sí!
    Escolta àudio

    El cacau no és addictiu. Degustar xocolata, sí!

    Quina és la història de la xocolata? Pot ser addictiva? Com es fabrica? Per què Barcelona és tan important en la indústria de la xocolata? Pep Nogué i Paula Molés ens ho expliquen. Diem bon dia al tofonaire Santi Vallejo i descobrim què es menja per esmorzar a Alemanya.

    Quina és la història de la xocolata? Pot ser addictiva? Com es fabrica? Per què Barcelona és tan important en la indústria de la xocolata? Pep Nogué i Paula Molés ens ho expliquen. Diem bon dia al tofonaire Santi Vallejo i descobrim què es menja per esmorzar a Alemanya.

  • El carbó actiu es menja, però no és detox!
    Escolta àudio

    El carbó actiu es menja, però no és detox!

    Recordeu la xia, l'espirulina o el baies de goji? Doncs ara li toca al torn al carbó actiu, l'última moda en alimentació saludable que es ven amb el reclam de ser detox. La Paula Molés i el Pep Nogué ens expliquen què és, quines propietats té i ens desmenteixen les mentides. També donem el bon dia a Merche Dalmau, del celler Clos Galena al Priorat, productor del vi que es va veure al sopar dels Nobels a Estocolm. I sabrem què s'esmorza a Veneçuela.

    Recordeu la xia, l'espirulina o el baies de goji? Doncs ara li toca al torn al carbó actiu, l'última moda en alimentació saludable que es ven amb el reclam de ser detox. La Paula Molés i el Pep Nogué ens expliquen què és, quines propietats té i ens desmenteixen les mentides. També donem el bon dia a Merche Dalmau, del celler Clos Galena al Priorat, productor del vi que es va veure al sopar dels Nobels a Estocolm. I sabrem què s'esmorza a Veneçuela.

  • Les tendències gastronòmiques del 2017 i els bons propòsits per al 2018
    Escolta àudio

    Les tendències gastronòmiques del 2017 i els bons propòsits per al 2018

    Veganisme, vins naturals, kimchi... repassem algunes de les tendències en alimentació que han marcat el 2017. Pep Nogué i Paula Molés també ens fan alguns bons propòsits gastronòmics pel 2018. Diem bon dia a la propietària de la xurreria Trèbol de Barcelona i sabrem què s'esmorza a Austràlia.

    Veganisme, vins naturals, kimchi... repassem algunes de les tendències en alimentació que han marcat el 2017. Pep Nogué i Paula Molés també ens fan alguns bons propòsits gastronòmics pel 2018. Diem bon dia a la propietària de la xurreria Trèbol de Barcelona i sabrem què s'esmorza a Austràlia.

  • Manual d'instruccions per sobreviure als àpats de Nadal
    Escolta àudio

    Manual d'instruccions per sobreviure als àpats de Nadal

    Podem parlar de política al dinar de Nadal? És possible cuinar a gust de tothom? Paula Molés i Pep Nogué ens parlen del dinar de Nadal. També direm "bon dia" a Eduard Pazos, cuiner del restaurant Degvsta, de Tarragona, que treballa el dia de Nadal, i sabrem com se celebra aquest dia al Marroc.

    Podem parlar de política al dinar de Nadal? És possible cuinar a gust de tothom? Paula Molés i Pep Nogué ens parlen del dinar de Nadal. També direm "bon dia" a Eduard Pazos, cuiner del restaurant Degvsta, de Tarragona, que treballa el dia de Nadal, i sabrem com se celebra aquest dia al Marroc.

  • És possible un Nadal sense empatxos i amb un cosí vegà?
    Escolta àudio

    És possible un Nadal sense empatxos i amb un cosí vegà?

    Pep Nogué i Paula Molés ens expliquen com viure i com integrar altres opcions d'alimentació als àpats de Nadal i com fer-ho per evitar els excessos. Direm bon dia a la pastora Sara Gutiérrez i sabrem què s'esmorza a França.

    Pep Nogué i Paula Molés ens expliquen com viure i com integrar altres opcions d'alimentació als àpats de Nadal i com fer-ho per evitar els excessos. Direm bon dia a la pastora Sara Gutiérrez i sabrem què s'esmorza a França.

Anar al contingut