TOTS ELS ÀUDIOS

 • Cicle Coral: Classicisme vienès 1
  Escolta àudio

  Cicle Coral: Classicisme vienès 1

  Aquesta setmana hem sentit la Missa "Rorate caeli desuper" de Franz Joseph Haydn.

 • 001 - Alexander Agricola: La música coral
  Escolta àudio

  001 - Alexander Agricola: La música coral

  Alexander Agricola és un autor força desconegut i, amb tot, d'una certa importància per l'època històrica en què va viure i les característiques de la seva música. El seu nom ha quedat sovint ocult o, si més no, barrejat, entre la generació d'autors nascuts a l'entorn de 1450 als Països Baixos, la fama dels quals es va assentar en el pas del segle XV al XVI.

 • 002 - Josquin Desprez
  Escolta àudio

  002 - Josquin Desprez

  Nascut a mitjan segle XV, figura contemporània de Leonardo da Vinci, a la qual Luter es refereix com el "príncep dels músics", Josquin Desprez va treballar, al llarg de la seva vida, al servei dels Sforza a Milà, del Papa a Roma i de la família d'Este a Ferrara.

 • 003 - Juan del Encina
  Escolta àudio

  003 - Juan del Encina

  Avui dia, Juan del Encina és conegut sobretot com a poeta i autor de drames teatrals, però el cert és que, com a home gairebé del Renaixement que va ser, va treballar en molts àmbits i també va deixar una important producció de música coral. De fet, Del Encina també va ser el compositor més important i internacional de la música profana espanyola de transició del segle XV al XVI.

 • 004 - Mateu Fletxa: Les ensalades
  Escolta àudio

  004 - Mateu Fletxa: Les ensalades

  Mateu Fletxa, un dels músics més destacats -i, amb tot, més desconeguts- del Renaixement català, és recordat únicament per les seves ensalades, tot i que, de fet, també va cultivar algun altre gènere, en una època en què a Espanya triomfava el villancet, abans que hi arribés la moda italiana del madrigal.

 • 005 - Adrian Willaert: La música coral
  Escolta àudio

  005 - Adrian Willaert: La música coral

  Tot i ser relativament poc apreciat avui dia, Adrian Willaert és un dels compositors més dinàmics i influents de mitjan segle XVI així com una de les figures més carismàtiques del Renaixement.

 • 007 - Pierre de Manchicourt: La música coral
  Escolta àudio

  007 - Pierre de Manchicourt: La música coral

  Compositor relativament poc conegut del Renaixement francoflamenc, sembla que Pierre de Manchicourt va desenvolupar la seva trajectòria en gran part sota el mecenatge d'espanyols.

 • 008 - Joan Brudieu: La música coral
  Escolta àudio

  008 - Joan Brudieu: La música coral

  Malgrat que Joan Brudieu és considerat sovint com un compositor català, en realitat no va néixer a Catalunya, tot i que sí que hi va passar la major part de la seva vida. De les poques dades que en sabem amb certesa, podem assegurar que era originari d'una població desconeguda de la diòcesi occitana de Llemotges.

 • 009A - Giovanni Pierluigi da Palestrina: La música coral
  Escolta àudio

  009A - Giovanni Pierluigi da Palestrina: La música coral

  Compositor cabdal en la història de la música, Giovanni Pierluigi da Palestrina és, juntament amb Orlando di Lassus i William Byrd, una de les figures mestres de la música de finals del XVI; però la seva fama, a més, s'ha mantingut inalterable d'ençà de la seva mort, i això que parlem de més de quatre-cents anys.

 • 009B - Giovanni Pierluigi da Palestrina: "Missa del Papa Marcel"
  Escolta àudio

  009B - Giovanni Pierluigi da Palestrina: "Missa del Papa Marcel"

  Diversos motius fan que, si avui parlem d'aquesta obra, a més del seu intrínsec valor musical, també sigui pel paper destacat que se li atribueix ni més ni menys que en l'evolució històrica de la música sacra.

 • 010 A - William Byrd: La música coral
  Escolta àudio

  010 A - William Byrd: La música coral

  Un dels compositors més importants del Renaixement britànic, William Byrd, va viure a l'Anglaterra dels segles XVI i XVII, on el turbulent procés de Reforma de l'Església va dur a un dels períodes més rics de la música sacra, en què les tècniques compositives essencialment medievals del continent es van desenvolupar fins als límits de la complexitat.

 • 010A - William Byrd: La música coral
  Escolta àudio

  010A - William Byrd: La música coral

  Un dels compositors més importants del Renaixement britànic, William Byrd, va viure a l'Anglaterra dels segles XVI i XVII, on el turbulent procés de Reforma de l'Església va dur a un dels períodes més rics de la música sacra, en què les tècniques compositives essencialment medievals del continent es van desenvolupar fins als límits de la complexitat.

 • 010B - William Byrd: "Les tres misses"
  Escolta àudio

  010B - William Byrd: "Les tres misses"

  Un dels màxims representants del Renaixement britànic en música, William Byrd, és autor de tres misses escrites a finals del segle XVI, en un breu interval de temps i en unes circumstàncies molt particulars. Aquests tres arranjaments de l'ordinari catòlic reflecteixen el fet que el compositor professava aquesta religió en un un país protestant on el govern perseguia cada cop més els qui rebutjaven assistir als serveis de l'església reformada.

 • 011 - Tomas Luis de Victoria: "L'ofici de Setmana Santa"
  Escolta àudio

  011 - Tomas Luis de Victoria: "L'ofici de Setmana Santa"

  Tomás Luis de Victoria, per alguns el compositor més important de la història d'Espanya i, en tot cas, una de les principals figures de la música occidental, és autor d'una de les obres més apassionades del Renaixement: "L'ofici de Setmana Santa".

 • 012 - Ambrosi Cotes: La música coral
  Escolta àudio

  012 - Ambrosi Cotes: La música coral

  La polifonia sacra és, sens dubte, una de les aportacions més importants del compositor valencià Ambrosi Cotes a la història de la música hispànica del segle XVI.