TOTS ELS ÀUDIOS

 • Una nova girafa al Zoo de Barcelona
  Escolta àudio

  Una nova girafa al Zoo de Barcelona

  Les girafes del Zoo de Barcelona tenen una nova companya, la Thembi. El 10 de febrer va néixer una nova cria. Encara és amb la seva mare als dormitoris de les instal·lacions, però d'aquí uns dies s'uniran amb la resta del grup. El Cap de Sostenibilitat i Fauna Autòctona del Zoo de Barcelona, Juli Mauri, recorda en declaracions a Catalunya Ràdio com va ser el part.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 16/02/2020
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 16/02/2020

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet

 • Neix una plataforma per ajudar empreses afectades per l'anul·lació del Mobile
  Escolta àudio

  Neix una plataforma per ajudar empreses afectades per l'anul·lació del Mobile

  L'han creada dos emprenedors, Sergi Grimau i David Pugés.Tenen l'objectiu de donar sortida a productes destinats al congrés, com va fer un viver de Gavà, que va vendre tots els estocs en dues hores.

 • Trobar feina a Marcabarna ara és més assequible
  Escolta àudio

  Trobar feina a Marcabarna ara és més assequible

  Ha nascut Mercabarnajobs, un portal d'ofertes i demandes laborals de les 700 empreses ubicades a Mercabarna, el polígon agroalimentari de Barcelona. En menys d'un mes ja s'han rebut 300 currículums i s'han cobert 16 llocs de treball. La Maite Curto ens explica com funciona aquesta plataforma online.

 • Els gravats de Tàpies, síntesi de les seves inquietuds
  Escolta àudio

  Els gravats de Tàpies, síntesi de les seves inquietuds

  La Fundació Tàpies de Barcelona exposa una selecció de gravats i llibres de bibliòfil que l'artista va fer entre el 1988 i el 1990. Mostren com Antoni Tàpies va subvertir també les tècniques tradicionals del gravat per aconseguir textures més similars a les de la seva pintura i aprofitar la facilitat de reproducció d'aquest suport per incidir més en l'espectador. Alhora, va trencar esquemes pel que fa a la mida d'aquestes obres, bàsicament aiguaforts i aiguatintes de gran format, que recullen les seves grans preocupacions existencials: el comportament humà, la mort o la relació amb l'univers.

 • Bernardo Atxaga: "La desaparició del temps és una tragèdia"
  Escolta àudio

  Bernardo Atxaga: "La desaparició del temps és una tragèdia"

  Bernardo Atxaga presenta la seva última novel·la, "Casas y Tumbas", que trena diferents històries per parlar de temes comuns: amistat, mort i naturalesa. El Premi Nacional de les Lletres Espanyoles 2019, però, no es retira i, entre altres projectes, té previst escriure una novel·la curta sobre el cas Altsasu. L'escriptor basc, traduït a 32 llengües, ha concedit una entrevista a Catalunya Ràdio on ha parlat sobre molts temes com el temps, les noves tecnologies, el fet d'escriure o l'emergència climàtica. Ha parlat amb la Montse Camps.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 15/02/2020
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 15/02/2020

  El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet.

 • El càncer infantil, el gran oblidat de la recerca científica
  Escolta àudio

  El càncer infantil, el gran oblidat de la recerca científica

  Cada any es diagnostiquen a Catalunya entre 250 i 300 casos nous de càncer infantil, una malaltia considerada minoritària per la seva baixa incidència. Afortunadament, la taxa de supervivència és molt elevada, d'un 80%, però la part negativa és que el 70% dels nens i joves que el superen arrosseguen seqüeles importants. Avui ens hi fixem coincidint amb el Dia Internacional del Càncer Infantil.

 • Revolució en el món del packaging
  Escolta àudio

  Revolució en el món del packaging

  Les noves exigències dels consumidors obliguen les empreses a fer canvis. Un dels sectors que s'hi han d'adaptar més de pressa és el dels embalatges dels productes, que han de pensar com poden substituir el plàstic. El respecte pel medi ambient obliga a buscar opcions més sostenibles, com la de Kuka Robots Ibérica, amb seu a Vilanova i la Geltrú. L'ha visitada la nostra corresponsal al Garraf, Montse Jené.

 • Com millorarà la mobilitat al Vallès
  Escolta àudio

  Com millorarà la mobilitat al Vallès

  La Generalitat sotmet a informació pública més de 70 actuacions en infraestructures valorades en 2.500 milions d'euros per millorar la mobilitat de persones i mercaderies al Vallès. Els agents econòmics estan decebuts perquè no hi ha consens sobre el traçat del Quart Cinturó. En canvi, es mostren satisfets amb les ampliacions de les línies de ferrocarril i autobusos que s'han projectat.

 • El Camerun: música contra la violència
  Escolta àudio

  El Camerun: música contra la violència

  El Camerun, a l'Àfrica subsahariana, pateix la violència que genera la desigualtat social, el secessionisme i el terrorisme islàmic. Però l'alternativa pacifista ofereix un contrapunt d'esperança. Miquel Àngel Violan ha entrevistat el jove activista camerunès Acheleke Christian Leke, que ha rebut el premi "Mundo Negro a la Fraternitat" del Centre Cristianisme i Justícia. Ens ho explica Núria Peraire.

 • L'Església ortodoxa russa debat si deixa de beneir les armes de l'exèrcit
  Escolta àudio

  L'Església ortodoxa russa debat si deixa de beneir les armes de l'exèrcit

  La tradició es remunta a fa segles. Ara es planteja si potser no cal aplicar-la amb l'arsenal més destructiu. És una crònica del corresponsal a Moscou, Manel Alias.

 • Toti Soler: "Soc un dels dinosaures del passat, sembla que no existim"
  Escolta àudio

  Toti Soler: "Soc un dels dinosaures del passat, sembla que no existim"

  El guitarrista i compositor Toti Soler actua aquest vespre a Castelldefels, com a membre del grup Ovidi 25, la banda d'homenatge a Ovidi Montllor. El músic ha parlat amb Blai Marsé amb l'excusa de la publicació del disc recopilatori "Cançons disperses", però també ha revelat alguns dels seus projectes més imminents, un nou àlbum titulat "Oblit", una queixa sobre la memòria cultural.

 • Guerrero Medina a la Fundació Vila Casas: 60 anys de compromís
  Escolta àudio

  Guerrero Medina a la Fundació Vila Casas: 60 anys de compromís

  L'Espai Volart de la Fundació Vila Casas dedica una gran exposició al pintor figuratiu expressionista José María Guerrero Medina. Són una seixantena d'obres que recorren les principals etapes de la seva trajectòria. Les sèries sobre l'execució de Salvador Puig Antich al garrot o les dedicades a l'exili republicà del 1939 mostren el compromís de l'artista amb la societat i amb l'art.

 • Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 09/02/2020
  Escolta àudio

  Catalunya migdia (cap de setmana), de 14 a 15 h - 09/02/2020

  El cap de setmana, a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori. Edita: Neus Bonet