Anar a la navegació principalAnar al contingut
Tast vertical

Un cop d'ull a la DO Alella

Durada: 57 min
24/06/2022
La DO Alella és una de les més antigues de l'Estat. Reconeguda oficialment des dels anys 50 del segle XX, ja era terra de vins en l'època romana. La seva geografia peculiar, amb muntanyes molt a prop a la costa mediterrània, li dona una personalitat pròpia. És també una DO de les més petites, amb només nou cellers. El raïm per excel·lència de la DO és la pansa blanca, que és molt propera genèticament al xarel·lo. En negre, es fa servir sobretot la garnatxa. En els últims temps, Alella està canviant la manera de fer les coses, adaptant-se al gust creixent del consumidor de vi. Al programa hem portat tres representants de la DO, dels cellers Batlle, Can Matons i Testuan. La Caçadora de Productes ens porta una delicada joia gastronòmica de casa nostra: Safrà KIKA, fet a Horta de Sant Joan.

Àudios