Logo de Wikipedia

Wikipedia porta davant la justícia europea el seu bloqueig a Turquia

L'enciclopèdia en línia defensa el "lliure accés" a la informació i ho considera un "dret humà fonamental"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Llibertat d'expressió

La fundació Wikimedia, propietària de la Wikipedia, ha anunciat aquest dijous que porta davant el Tribunal Europeu de Drets Humans el blocatge de l'enciclopèdia en línia a Turquia, després de dos anys de restriccions.

El govern turc va bloquejar la Wikipedia l'abril del 2017, en resposta a uns articles de l'enciclopèdia col·laborativa en què es vinculava l'executiu d'Ankara amb organitzacions extremistes.

 

 

Al seu compte de Twitter, la Wikimedia explica quins són els motius per aixecar el bloqueig a la informació "gratuïta i col·laborativa":

 

 

"Creiem que el coneixement és un dret humà fonamental. Aquest és el motiu pel qual portem l'aixecament del bloqueig a la Wikipedia a Turquia al Tribunal Europeu de Drets Humans."

 

 

"Els últims dos anys, els governs han bloquejat i censurat Wikipedia a Turquia i ara a la Xina, i impedeixen que milions de ciutadans puguin accedir i contribuir a la font de coneixement, de franc i col·laborativa més gran del món. Aquesta denúncia busca corregir-ho."

 

 

"No és un pas que fem a la lleugera; la Fundació Wikimedia ho ha intentat en nombroses ocasions davant els tribunals turcs, mirant entendre les preocupacions de les autoritats turques i conscienciant sobre el bloqueig i el seu impacte."

 

 

"Amb aquests esforços ens hem mantingut fidels als nostres valors i ens hem posicionat contra la censura. Wikipedia és una de les fonts de coneixement més grans i obertes arreu del món. Es llegeix 6.000 vegades per segon i té més de 250.000 col·laboradors arreu del món."

 

 

"La Wikipedia és millor, més completa i reflecteix més bé el món com més gent pot participar en el seu contingut. Per aquest motiu demanem a Turquia que aturi la censura i desbloquegi la Wikipedia."

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Drets humans Internet
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut