Una mosca "guanya" el debat Pence-Harris, civilitzat però intranscendent

L'insecte al cap del candidat republicà a la vicepresidència es fa viral, i fins i tot l'equip demòcrata, ven un matamosques per a la campanya de Biden-Harris
Actualitzat
TEMA:
Estats Units

Primer cara a cara televisat entre els dos candidats a la vicepresidència dels Estats Units: el número dos de Trump, Mike Pence, i el de l'aspirant demòcrata Joe Biden, Kamala Harris. A diferència del caòtic cara a cara de fa una setmana entre Trump i Biden, Mike Pence i Kamala Harris han tingut un diàleg civilitzat i respectuós que l'audiència ha agraït, però en què els dos participants han ignorat les preguntes i han tirat pel dret amb els seus missatges preconcebuts.

Els candidats no van respondre les preguntes i van esquivar moltes respostes (Reuters)

Un debat que no farà canviar les enquestes sobre intenció de vot, però que es recordarà per totes les preguntes que s'han estat de contestar en una hora i mitja i per la mosca que s'ha posat al cap de Mike Pence durant més de dos minuts.

Una mosca es va estar més de dos minuts al cap del candidat republicà (Reuters)

La demòcrata Kamala Harris, primera dona afroamericana que afrontava un debat com a candidata a la vicepresidència, ha fet valer el seu passat de fiscal per atacar la gestió de la Covid que ha fet l'administració.

"Els nord-americans han presenciat el fracàs més gran de qualsevol administració en la història. I aquí hi ha les dades: 210.000 morts."

Harris s'ha presentat com una demòcrata moderada a favor de la justícia social, però ha quedat en una posició incòmoda quan no ha volgut aclarir si, en el cas de guanyar, ampliaran el nombre de places al Tribunal Suprem per revertir la majoria conservadora.

La demòcrata, Kamala Harris, és la primera candidata afroamericana a la vicepresidència (Reuters)

Mike Pence, immutable, ha destacat Trump com un líder que es preocupa pels nord-americans i ha defensat amb prou habilitat la gestió sovint controvertida del seu mandat. I ha advertit del perill de la victòria del tàndem Biden-Harris.

"El primer dia, Biden us apujarà els impostos. Volen erradicar els combustibles fòssils i el 'fracking' i carregar-se milions de llocs de treball. I es rendirà econòmicament a la Xina."

Pence també ha donat allargues quan se li ha preguntat si respectaran els resultats electorals.

Mike Pence, candidat republicà a la vicepresidència de Trump (Reuters)

La sensació general és que el debat ha acabat amb un empat i, per tant, no tindrà gaire efecte sobre unes enquestes i una cursa que els republicans estan perdent. Ara bé, si per alguna cosa es recordarà el cara a cara serà per un convidat inesperat que s'ha plantat al cap de Mike Pence.

La mosca al cap de Pence

La protagonista ha estat una mosca. Una mosca negra que ha decidit descansar sobre els cabells blancs del vicepresident just quan negava que hi hagués racisme sistèmic al país. S'hi ha estat 2 minuts i 3 segons, fins que se n'ha cansat i ha marxat ignorant que s'havia convertit en "trending topic" a les xarxes.

 


L'equip de campanya de Biden i Harris s'ha afanyat a crear un matamosques per recaptar fons, que ven a la seva web per 10 dòlars i que ja ha exhaurit les existències.

 


Fins i tot, Àngel Sala, el director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, que comença aquest dijous, ha portat la broma de la mosca de Pence al seu terreny.

 

Una anècdota encara més rellevant si recordem que el 2009, Barak Obama va ser criticat per un grup animalista per haver matat una mosca a la televisió. durant l'entrevista del corresponsal de la CNBC a la Casa Blanca.

ARXIVAT A:
Eleccions Estats Units Estats Units Viral
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut