Un míssil nord-coreà arriba al Japó, i Seül i Washington hi responen amb bombes guiades

Allau de reaccions de condemna per part de diversos mandataris mundials
Redacció Actualitzat
TEMA:
Corea del Nord

Corea del Nord ha llançat un nou míssil balístic intercontinental (ICBM), que ha caigut en aigües japoneses, a només 200 quilòmetres de l'illa de Hokkaido. El míssil ha volat uns mil quilòmetres, durant poc més d'una hora, abans de caure.

Aquest llançament se suma a la trentena de projectils que Pyongyang va llançar a principis d'aquest mes com a resposta a les maniobres aèries conjuntes de Corea del Sud i els Estats Units.

L'acció ha provocat gran tensió perquè el Japó considera que aquest tipus de projectils podrien volar fins a 15.000 quilòmetres de distància i arribar a territori nord-americà.


Resposta conjunta

I de fet, ja ha provocat una resposta militar immediata tant per part de Seül, com de Washington, que han disparat bombes guiades a mode de prova des de caces F-35, a més de fer maniobres aèries combinades sobre el mar de l'Est, el mar de Japó entre les dues Corees, segons ha informat l'exèrcit sud-coreà.

Kamala Harris i la resta de mandataris presents a la cimera de Bangkok (Haiyun Jiang/Reuters)

Al mateix temps, s'han generat un seguit de reaccions de condemna al llançament del míssil nord-coreà per part dels Estats Units i els seus socis de la zona. La vicepresidenta nord-americana, Kamala Harris, i mandataris del Japó, Corea del Sud, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda, han advertit Corea del Nord que es trobarà amb "una resposta forta i determinada de la comunitat internacional".

Després d'una reunió d'urgència convocada per Harris en el marc de la cimera de l'APEC (Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic), a Bangkok, la Casa Blanca ha emès un comunicat conjunt dels participants a la cimera on s'afirma que el llançament del míssil per part de Corea del Nord és una "violació descarada de múltiples resolucions del Consell de Seguretat de Nacions Unides" i demanen a Corea del Nord que "abandoni la provocació innecessària i torni a la diplomàcia seriosa i sostinguda".

 

ARXIVAT A:
Corea del Nord Japó
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut