Un altre objecte misteriós, ara a Santes Creus: un obelisc amb inscripcions egípcies

Com en el cas del monòlit de Platja d'Aro, de moment ningú se n'ha fet responsable
Redacció Actualitzat

Aquest cap de setmana s'ha trobat a Catalunya una altra figura enigmàtica d'origen desconegut: un obelisc amb inscripcions egípcies.

L'han descobert a l'arbreda Vidala, pròxima al monestir de Santes Creus, al municipi d'Aiguamúrcia, a l'Alt Camp, i ho ha divulgat aquest diumenge a primera hora el Diari de Tarragona.

L'objecte, d'uns 2 metres i mig d'alçada, és metàl·lic i, segons aquest diari, les inscripcions egípcies que hi ha als costats signifiquen "comença el joc".

Detall d'un dels jeroglífics de l'obelisc metàl·lic trobat a Santes Creus
 

A Platja d'Aro, un monòlit

Fa deu dies, just en plena Setmana Santa, es va trobar una figura similar en una platja de Castell-Platja d'Aro, en aquell cas, un monòlit d'acer inoxidable.

Dos dies després el monòlit va acabar a terra, tombat per un grup de joves, i l'Ajuntament de la localitat va decidir instal·lar-lo al Parc dels Estanys, perquè ningú se'n va fer responsable.


El de Utah, el primer

Aquestes figures s'han relacionat amb altres que s'han descobert en altres llocs del planeta, la primera de les quals es va trobar al novembre en un desert de l'estat de Utah, als Estats Units.

Després s'han trobat objectes similars a Turquia, al Regne Unit, a Romania, als Països Baixos, a Polònia i a Segòvia.

La característica principal és que tots han aparegut de sobte i ningú se n'ha fet responsable, però en alguns casos se sospita que podria tractar-se d'operacions publicitàries per promocionar llocs turístics.

La majoria tenen forma de monòlit i estan fets de metall, tot i que cadascun té característiques i mides diferents.

El d'Aiguamúrcia recorda als obeliscs de l'antic Egipte, malgrat que no té una secció quadrada, sinó triangular i, evidentment, també se'n diferencia per la mida, molt més petita, i perquè és metàl·lic.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut