Toni Cantó, sortint de les Corts Valencianes després de deixar l'acta de diputat (EFE / Kai Försterling)

Toni Cantó anirà com a independent a la llista del PP liderada per Díaz Ayuso a Madrid

L'exdirigent de Ciutadans s'ha reunit aquest dimecres a la tarda amb la cap de llista dels populars, Isabel Díaz Ayuso
Actualitzat
TEMA:
Comunitat de Madrid

L'exportaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes Toni Cantó formarà part, com a independent, de la candidatura del PP a les eleccions a la Comunitat de Madrid del 4 de maig. Així ho han confirmat els populars madrilenys:

 

 

Aquest dimecres a la tarda, Cantó s'ha reunit amb la presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata del PP a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, per enllestir la incorporació a les llistes dels populars.

La direcció de Pablo Casado ha emmarcat la incorporació de Cantó en la política d'obrir les portes del PP a càrrecs, militants i simpatitzants de Ciutadans, una oferta que va formalitzar el número dos dels populars, Teodoro García Egea, arran de la crisi a la formació taronja. "Entre socialisme i llibertat, Cantó aposta per la llibertat i fa més gran la nostra formació política", han declarat fonts de la direcció del PP a l'agència EFE.

Cantó és el segon dirigent de Ciutadans que s'incorpora al PP en les últimes dues setmanes. L'exsecretari d'Organització del partit Fran Hervías va anunciar el 13 de març que deixava la formació taronja i s'incorporava al PP.

El de Cantó és el primer fitxatge que anuncia Díaz Ayuso de fora del partit. L'actor s'uneix a una candidatura on també hi haurà els set consellers de l'executiu autonòmic, la secretària general del PP de Madrid, Ana Camins, i el portaveu popular a l'Assemblea autonòmica, Alfonso Serrano.

En una piulada, Cantó s'ha limitat a dir que ha parlat amb Díaz Ayuso "sobre la possibilitat de donar suport al projecte d'unió del centredreta" a Madrid:

 

 

Isabel Díaz Ayuso, aquest dilluns a la Puerta del Sol (EFE / Chema Moya)

 

Nou dies després de deixar Cs

Cantó va abandonar Ciutadans dilluns de la setmana passada, en plena crisi per les mocions de censura a Múrcia i Madrid. L'home fort del partit taronja al País Valencià va deixar l'executiva i va renunciar a l'acta de diputat autonòmic criticant la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas.

Aquell dia, davant la pregunta de si pensava passar al PP com altres militants de Cs, Cantó va negar-ho i va assegurar que volia tornar al món de la interpretació: "Només em plantejo trucar al meu representant per començar a treballar del meu ofici d'aquí poc."

El dia de la seva dimissió, Cantó va apostar per una candidatura conjunta del PP i Ciutadans a les eleccions autonòmiques de Madrid, apel·lant al vot útil del centredreta.

L'exdirigent de Ciutadans ja tenia bona relació amb Díaz Ayuso. De fet, la presidenta regional va explicar públicament que, després de les eleccions al Parlament de Catalunya, va trobar-se per dinar amb Cantó i l'exconsellera de Cultura de la comunitat Marta Rivera.

 

Toni Cantó, sortint de la seu de Ciutadans el dia que va dimitir de l'executiva (Europa Press / Jesús Hellín)

 

Un actor que va passar a la política

Com a actor, Toni Cantó es va fer popular pels seus papers en pel·lícules com "Tu nombre envenena mis sueños", de Pilar Miró, o "Todo sobre mi madre", de Pedro Almodóvar; i sèries com "7 vidas" o "De moda".

En política, es va presentar per primera vegada a unes eleccions l'any 2007, a la candidatura municipal Veïns per Torrelodones. Entre el 2008 i el 2015 va militar a UPyD fins que va deixar el partit després d'enfrontar-se amb Rosa Díez. L'any 2015 va passar a Ciutadans.

ARXIVAT A:
Comunitat de Madrid PP Cs
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut