Rússia fa una crida a la comunitat internacional per combatre virus com el Petya

Ho fa després del sabotatge, aquest dimarts, a diverses corporacions i organismes internacionals a través d'un virus informàtic
Redacció Actualitzat

El govern de Rússia ha proposat a la comunitat internacional una acció conjunta per combatre la ciberdelinqüència. Ho fa després del sabotatge, aquest dimarts, a diverses corporacions i organismes internacionals a través d'un virus informàtic. Aquesta rutina, anomenada "Petya", bloqueja els sistemes i exigeix un rescat de 300 euros.

Molts dels afectats encara no se n'han recuperat aquest matí i alguns han reconegut que han acceptat el xantatge i han pagat els 300 euros que exigeixen els cibercriminals. Aquest dimecres encara continuava l'extensió per Àsia, Polònia i Alemanya, on ha afectat la companyia de transports DHL. A França, la cadena Auchan i el banc Paribas han anunciat que han aconseguit desbloquejar els seus sistemes.

Els països més afectats d'aquest últim atac han estat Rússia i Ucraïna, amb instal·lacions com ara bancs, metros i aeroports que han deixat de funcionar amb normalitat. El ciberatac ha fet malbé el sistema informàtic de les instal·lacions de Txernòbil, però sense provocar cap risc.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut