Rabell diu que el PP ha de ser "esbandit democràticament" a través de les urnes

L'Ajuntament de Barcelona exigeix la dimissió del ministre de l'Interior per l'escàndol de les converses amb el director de l'Oficina Antifrau
Redacció Actualitzat

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, demana que els ciutadans facin diumenge una "esbandida democràtica" del PP "a través de les urnes", després de l'escàndol de les converses entre el ministre de l'Interior i el director de l'Oficina Antifrau. Rabell ha dit, en una compareixença informativa al Parlament, que aquest cas no els ha sorprès perquè Fernández Díaz "té una llarga trajectòria d'actituds no democràtiques, per no dir que té tics franquistes".

Sobre la situació del ministre de l'Interior, el representant de Catalunya Sí que es Pot ha explicat:

"No sabem si el ministre de l'Interior tindrà la decència de dimitir, i també deixar de ser cap de llista del PP per Barcelona. Això seria el que tocaria en aquestes circumstàncies. Si no ho fa, la ciutadania tindrà l'oportunitat diumenge de fer una esbandida democràtica a través de les urnes. Això és el que tocaria, i per higiene democràtica s'imposaria una desfeta clara i nítida del Partit Popular, que ha de perdre el poder i hauria de ser allunyat d'unes institucions que utilitza de manera antidemocràtica."

L'Ajuntament de Barcelona demana la dimissió del ministre

Des de l'Ajuntament de Barcelona es demana la dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i la destitució del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, a proposta d'ERC i amb el suport de tots els grups, excepte el PP. La comissió de Presidència del consistori ha aprovat una moció d'urgència en què proposa al govern de l'alcaldessa Ada Colau exigir aquestes dimissions. La moció assenyala que "en el cas que es confirmés aquesta informació, haurien pogut fer un ús indegut del seu càrrec en intentar perseguir i reprimir ideològicament polítics independentistes."

 

 

L'alcaldessa ha dit que es tracta d'uns "fets gravíssims". Segons Colau, són unes converses en què el ministre fa servir un "to clarament de conspiració davant d'adversaris polítics, en què semblaria que hi ha indicis més que contundents d'un abús claríssim de poder, utilitzant la institució i els recursos públics i tota la força pública que té el Ministeri de l'Interior de forma absolutament partidista". Tot plegat, ha afegit l'alcaldessa, "és una forma de corrupció, a més, fabricant o creant mentides contra adversaris polítics. Això, en democràcia, és inadmissible."

Ada Colau ha destacat especialment la reacció del ministre i la del president del govern espanyol, que ha dit que "no passa res", unes paraules "inacceptables" per l'alcaldessa. I en la línia de Lluís Rabell, Colau ha dit que "la ciutadania podrà fer assumir aquestes responsabilitats polítiques a través del seu vot", de manera que la gent tindrà l'última paraula si el ministre no renuncia al càrrec.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut