El president rus afronta el cinquè mandat amb la guerra com a principal preocupació (Reuters/Sputnik/Valeriy Sharifulin)

Putin ordena maniobres amb armes nuclears a prop de la frontera amb Ucraïna

L'anunci de la nova maniobra d'exaltació del líder rus arriba poques hores abans de la seva presa de possessió com a president reelegit
Redacció
TEMA:
Rússia

Vladímir Putin ha ordenat a l'exèrcit rus que faci maniobres amb armes nuclears tàctiques a prop de la frontera amb Ucraïna.

L'ordre arriba tot just el dia abans de la seva presa de possessió com a president reelegit, i a pocs dies del Dia de la Victòria, que serà dijous.

El Ministeri de Defensa ha confirmat que els exercicis es faran en un "futur pròxim" per garantir la integritat territorial de Rússia, davant del que consideren amenaces dels líders occidentals.

El Kremlin ha assenyalat que les maniobres són una resposta, entre d'altres, als comentaris reiterats del president francès, Emmanuel Macron, sobre un possible enviament de soldats de l'OTAN a Ucraïna.  

El portaveu presidencial, Dmitri Peskov, ha justificat així la resposta russa:

"Ells parlen sobre la disposició i fins i tot intenció d'enviar contingents militars a Ucraïna; és a dir, posar els soldats de l'OTAN davant dels militars russos. Aquesta és una nova espiral d'escalada de la tensió. No té precedents i exigeix una atenció especial i mesures especials."

Aquests exercicis, en què participarà l'aviació i l'Armada, podrien passar en territori ucraïnès, ja que el Districte Militar Sud inclou les quatre regions ucraïneses ocupades: Donetsk, Lugansk, Jerson i Zaporiyia.


Presa de possessió

La nova maniobra d'exaltació de Putin arriba la vigília de l'acte que servirà per tornar a entronitzar-lo com a president rus.

L'ideòleg de la guerra amb Ucraïna assumirà el cinquè mandat al capdavant del Kremlin en una cerimònia oficial al migdia al Saló de Sant Andreu del Kremlin, que va ser construït a mitjans del segle XIX com a sala del tron del tsar Nicolau I.

Putin, que està al poder des de l'any 2000, va apuntar-se 9 de cada 10 vots en les eleccions presidencials del 17 de març, que Occident va titllar de farsa.

Una controvertida reforma constitucional del 2020 va permetre al president rus, de 71 anys, eliminar l'obstacle legal que li impedia seguir al Kremlin fins al 2030.

 
ARXIVAT A:
Vladímir Putin Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut