Punset va deixar gravat un documental ecologista sobre la seva infància

La pel·lícula documental, un al·legat autobiogràfic en defensa de la natura, encara no té data d'estrena
Actualitzat
TEMA:
Ciència

El carismàtic divulgador científic Eduard Punset, que va morir dijous passat, va deixar sense publicar una pel·lícula-documental en què explica com va ser al seva infantesa i la vida d'un insecte de la serra del Montsant (Priorat), tot un al·legat en favor de la biodiversitat.

El documental l'ha produït la Societat Catalana de Ciències per a la Conservació de la Biodiversitat (BIOSCICAT) i MN Films es titula "Someretes al cap" i es troba encara en fase de postproducció. Per ara no s'ha fet pública la data en què s'estrenarà.

El director del documental, Guillermo García, ha recordat Punset com "un referent en la lluita pel respecte de la naturalesa i un pioner en la promoció de la conservació del medi ambient". Garcia ha lamentat "profundament la pèrdua personal i professional" i s'ha desfet en elogis:

"No és que triguem temps a tornar a trobar un algú com Punset; és que no tornarem a veure a ningú igual: era irrepetible. L'Eduard posseïa una intel·ligència desbordant, però al seu torn era d'una subtilitat i sensibilitat extrema. Posseïa un poder seductor irrepetible, capaç d'obrir-nos portes i dimensions de pensament en la nostra ment que no haguéssim pogut ni imaginar que existien."

 

Eduard Punset en un fotograma de "Someretes al cap" (ACN)

 

El director ha explicat que el documental recollirà com va ser la relació de Punset, de petit, amb la naturalesa. Amb el suport del Ministeri per a la Transició Ecològica a través de la Fundació Biodiversitat, el film "busca acostar la naturalesa a tota la societat per emocionar-la i comprometre-la".

Segons Garcia, la pel·lícula connecta "l'existència de petites criatures i grans homes, entre les quals es troba la infància d'Eduardo Punset" i revela "l'origen de l'extrema sensibilitat i del pensament vital" de l'economista, polític i divulgador científic".

"Ha estat un regal de la vida haver compartit amb Punset el rodatge de 'Someretes al cap', l'últim treball que ha realitzat i a través del qual ens ha revelat aquest aspecte de la seva biografia més íntima i desconeguda: la seva infantesa, i la seva relació amb els animals i la naturalesa, que marcarien i guiarien per sempre el seu pensament".

 

El tema del documental sobre Punset es resumeix en el seu cèlebre "he après més dels animals que dels homes"

 

"Someretes al cap" serà, segons els seus productors, el primer projecte de cinema documental produït a Espanya que abordi la pèrdua de biodiversitat "però no mitjançant imatges impactants i desoladores, ni amb missatges apocalíptics o reivindicatius".

En la línia del que defensen cada setmana els estudiants de Fridays for Future, Eduard Punset i el director de la pel·lícula busquen "conscienciar de la greu crisi biològica que pateix el planeta i exposar les raons científiques per les quals la humanitat hauria de reaccionar urgentment".

ARXIVAT A:
Ciència Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut