Entrevista a Puigdemont per Al-Jazeera

Puigdemont formula tres possibles preguntes per al referèndum en una entrevista a Al-Jazeera

Un exemple de pregunta podria ser, segons Puigdemont, "vol que Catalunya continuï formant part d'Espanya? Sí o no?"
Redacció Actualitzat

Abans del seu viatge a Estats Units, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va concedir una entrevista al canal de televisió de Qatar Al-Jazeera. L'entrevista es va fer al Palau de la Generalitat i va durar uns 25 minuts.

Un dels moments més interessants de l'entrevista és el dedicat a la pregunta per al referèndum sobre la independència que Puigdemont diu que convocarà abans de finals de setembre. El president va avançar que la pregunta del referèndum no portaria a cap confusió.

En la seva intervenció Puigdemont va plantejar tres possibles preguntes però insisteix a dir que no són ni les oficials ni les definitives. Fins i tot va optar per fer una de les tres preguntes al revés, preguntant als votants si voldrien continuar a l'Estat Espanyol.

Els tres exemples de pregunta podrien ser segons, Puigdemont:

"Vol que Catalunya sigui un estat independent? Sí o no?"

"Vol que Catalunya sigui una república independent? Sí o no?"  

"Vol que Catalunya continuï formant part d'Espanya? Sí o no?"

El president de la Generalitat també va explicar a la periodista d'Al-Jazeera que la pregunta definitiva que es faci dependrà de si arriben o no a un acord amb el govern de l'estat a l'hora de negociar sobre el referèndum, perquè, si hi ha entesa, es podria decidir de manera conjunta quina pregunta fer. Cosa, de moment, bastant improbable, va afegir.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut