Arribada de mascaretes i material sanitari comprat per la Comunitat de Madrid, l'abril de 2020 a Madrid (Europa Press)

PSOE, Unides Podem i Més Madrid porten a Anticorrupció el contracte del germà d'Ayuso

Tots tres partits hi veuen tràfic d'influències, prevaricació i malversació
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pablo Casado

El PSOE a la Comunitat de Madrid ha presentat aquest divendres una denúncia a la Fiscalia Anticorrupció pel contracte del qual presumptament es va beneficiar el germà d'Isabel Díaz Ayuso.

La denúncia, signada pels portaveus adjunts Pilar Sánchez Acera i Jesús Celada, la justifiquen perquè creuen que hi ha hagut tràfic d'influències, prevaricació i malversació de diners públics.


Comissió de 300.000 euros

El contracte, fet pel govern autonòmic l'abril del 2020, en plena primera onada de la pandèmia, va consistir en la compra de 250.000 mascaretes FFP2 per més d'un milió i mig d'euros.

Va ser una adjudicació a dit a una empresa d'un amic de Tomás Díaz Ayuso, per la qual el germà de la presidenta de la Comunitat s'hauria quedat una comissió de gairebé 300.000 euros.

Isabel Díaz Ayuso ha negat aquest divendres que el seu germà hagués cobrat tants diners: en un comunicat, ha assegurat que van ser 55.000 euros per "aconseguir les mascaretes de la Xina".


Més Madrid va anunciar-ho aquest dijous

També Més Madrid ha presentat aquest divendres una denúncia amb el mateix objecte, que ja havia anunciat aquest dijous Mónica García, portaveu del partit a l'Assemblea de Madrid.

García ho va justificar per aclarir si gent del PP va aprofitar la situació d'emergència de la pandèmia per quedar-se diners públics il·legalment:

"En aquell moment el PP no va ser capaç de deixar de fer l'únic que saben fer: martingales, i fer servir les institucions per a negocis propis. L'entorn d'Ayuso sempre s'ha aprofitat de les institucions."

 

Una comissió "superior al benefici empresarial"

Poca estona després a aquestes dues denúncies s'hi ha sumat la d'Unides Podem, UP, que també n'ha portat una a la Fiscalia Anticorrupció aquest divendres.

La portaveu d'UP a l'Assemblea de Madrid, Carolina Alonso, ha dit que entenen que hi va haver "mediació" amb el govern de la comunitat, i ha destacat la magnitud de la comissió:

"Volem saber el concepte pel qual va rebre la comissió, perquè és curiós que sigui un cobrament superior al benefici empresarial."

Alonso ha afirmat que aquest no és una cas aïllat, sinó que hi ha "moltíssims contractes" fets per la Comunitat de Madrid que són "sospitosament irregulars".

Greus acusacions creuades entre Ayuso i Casado

Aquest contracte s'ha convertit en el centre de la pugna entre Isabel Díaz Ayuso i el president del PP, Pablo Casado, i que aquest dijous ha esclatat en guerra oberta.

L'existència de les presumptes irregularitats es va saber el novembre, en una informació publicada per eldiario.es, i que llavors ja va comportar molt d'enrenou a l'Assemblea de Madrid.

Aquest dijous, diverses informacions han assegurat que el PP hauria intentat contractar un detectiu privat per esbrinar si el germà d'Ayuso s'havia beneficiat del contracte.

Això va fer aflorar el conflicte larvat pel lideratge del partit que fa mesos, fins i tot anys, que dura, i Ayuso i Casado s'han acusat mútuament de mentir i d'orquestrar muntatges l'un contra l'altra.

 

 

ARXIVAT A:
Pablo Casado Isabel Díaz Ayuso PP
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut