Guerra oberta al PP: el partit investiga Ayuso per corrupció i ella diu que l'espien

Tot gira al voltant d'un contracte d'1,5 milions d'euros que va adjudicar a dit a un amic del seu germà a l'inici de la pandèmia

Josep Maria Camps ColletActualitzat

La pugna entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso pel lideratge del PP ha entrat en guerra oberta aquest dimecres, amb informacions creuades d'espionatge i corrupció dels equips de l'un i de l'altra.

El motiu és un contracte per valor d'un milió i mig d'euros atorgat fa gairebé 2 anys per la Comunitat de Madrid a un amic de la família d'Ayuso des de fa dècades, l'empresari Daniel Alcázar.

Ayuso ha acusat la direcció del Partit Popular d'espiar el seu germà, informació que la direcció del PP ha negat. La resposta de la presidenta de la Comunitat de Madrid: declarar la guerra a Casado acusant-lo d'actuar "de forma cruel contra ella".

Unes paraules que no han agradat gens a la direcció popular, que ha decidit obrir un expedient a la presidenta i estudiar accions legals contra ella.

Enmig de la polèmica, els seguidors de la presidenta madrilenya han decidit plantar-se davant la seu del partit per mostrar el seu rebuig a la direcció.


Sospites de corrupció

El contracte que ha originat la polèmica es va fer a dit i pel procediment d'urgència l'1 d'abril del 2020, en plena primera onada de la pandèmia, per comprar 250.000 mascaretes FFP2 i FFP3.

Segons diverses informacions, el germà de la presidenta, Tomás Díaz Ayuso, és amic d'Alcazar des de la infantesa perquè estiuegen junts a Sotillo de la Adrada, un poble de la província d'Àvila.

Aquestes informacions afirmen que l'empresa d'Alcázar es dedica al tèxtil i a la ramaderia i que no havia estat mai proveïdor de material sanitari de la Comunitat de Madrid.


Acusacions d'espionatge: Carromero dimiteix

Va revelar-ho el novembre el digital eldiario.es, i aquest dimecres diverses informacions periodístiques han assegurat que la direcció del PP hauria intentat espiar el germà d'Ayuso. Aquest dijous el mitja hi ha afegit que el partit també hauria espiat el marit de la presidenta madrilenya.

El digital El Confidencial ha atribuït a Ángel Carromero, dirigent pròxim a Casado i fins ara assessor de l'Ajuntament de Madrid, haver contactat un detectiu privat per encarregar-li esbrinar si el germà d'Ayuso havia cobrat comissions.

Carromero ha respost a les acusacions dimitint amb "efecte immediat" després d'una conversa amb l'alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida.

Per la seva part, el diari El Mundo diu que la consulta al detectiu s'hauria fet a través de l'Empresa Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament de Madrid per encarregar-li investigar els comptes bancaris d'Alcázar i del germà d'Ayuso.

Aquest diari també assegura que un exministre de Rajoy hauria avisat la presidenta Ayuso el desembre d'aquest presumpte intent d'espionatge, que finalment no s'hauria arribat a concretar.


L'alcalde de Madrid i el partit ho neguen tot

Aquest dijous, l'alcalde de Madrid i portaveu estatal del PP, José Luis Martínez-Almeida, ha comparegut a primera hora del matí per negar que s'hagi espiat Ayuso amb diners de l'Ajuntament.

Segons ha explicat, ell mateix va encarregar una investigació interna per esbrinar-ho, ha dit que no és cert i que si ho hagués estat hauria pres "totes les mesures oportunes":

"El detectiu nega la reunió, el treballador nega la reunió, no hi ha cap contracte i, per descomptat, no hi ha hagut cap pagament amb diners públics."

"No permetrem en cap cas i de cap manera que l'Ajuntament de Madrid sigui utilitzat amb fins espuris i partidistes."

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, aquest dijous en roda de premsa (EFE)

L'alcalde ha negat cap implicació de Carromero en aquest assumpte, i ha assegurat que un cop va tenir els resultats de la investigació, ho va explicar ell mateix a Ayuso.


L'equip de Casado contraataca

Mentrestant, fonts de la direcció del PP també han negat aquest dijous l'espionatge i han explicat que l'octubre van demanar explicacions a Ayuso sobre el contracte amb Alcázar, i que ella va negar irregularitats.

Segons aquestes fonts, però, s'hauria negat a aportar documentació sobre la contractació, i hauria bloquejat al seu telèfon el número del secretari general del partit, Teodoro García Egea.

D'altra banda, tant el líder del PP, Pablo Casado, com García Egea han suspès tots els actes previstos per a aquest dijous, un indici del terrabastall que hi ha ara mateix dins del partit.

Tot plegat en plena pugna per la data del congrés del partit a la Comunitat de Madrid, que Ayuso vol que s'avanci al més aviat possible amb la intenció d'aconseguir-ne el lideratge.

Pla mitjà del líder del PP, Pablo Casado, dirigint-se a la plaça Colón amb la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde, José Luis Martínez Almeida, el 13 de juny de 2021 (horitzontal)
José Luis Martínez-Almeida, Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso, el juny a Madrid (ACN)

 

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridIsabel Díaz AyusoPablo CasadoPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut