Imatge aèria del Puigsacalm, a la Garrotxa, aquest dissabte (Agents Rurals)

Pàrquings plens en el primer dissabte amb limitació d'accés als parcs naturals

La majoria de vies per accedir en vehicle privat al Parc del Montseny s'han tancat abans de les 10 del matí
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Col·lapsades la majoria de vies d'accés per accedir amb vehicles privats a parcs naturals en el primer dia de restriccions d'accés per evitar les aglomeracions de les últimes setmanes.

Les zones limitades són els parcs naturals del Montseny, el de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el de Montserrat, la Zona Volcànica de la Garrotxa, l'alta Garrotxa, l'entorn de Sadernes i el Paratge Natural de Poblet. A la una del migdia d'aquest dissabte, i segons ha informat el Servei de Trànsit, ja s'havia arribat al 100% d'ocupació permesa en quatre d'aquestes àrees:

 

Imatge aèria de la zona de la Fageda, el matí de dissabte (Agents Rurals)

 


En el cas del Parc Natural del Montseny, la majoria de vies d'accés s'han tancat abans de les 10 del matí d'aquest dissabte, mentre que l'accés a través de Santa Fe del Montseny s'ha mantingut obert fins a les 12h. Com ja va anunciar la Diputació de Barcelona, aquesta mesura s'ha aplicat quan les 1.045 places d'aparcament de què disposa el parc s'han omplert.


Els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals han realitzat controls per aturar l'entrada de més vehicles als parcs i per impedir que s'aparquin vehicles als vorals de la carretera.

Pla general d'un control dels Mossos d'Esquadra i els Agents rurals al Brull, al Parc Natural del Montseny (ACN/Gemma Sánchez)


Els responsables del parc han constatat que les limitacions han fet caure notablement l'interès dels visitants. "Es respira molta tranquil·litat en comparació a diumenge passat", ha assegurat el director del Parc Natural, Lluís Martínez Ujaldón en declaracions a l'ACN.

Ujaldón ha celebrat el canvi de tendència, i ha recordat que la zona estava "totalment desbordada":

"Era necessari prendre una decisió radical."

En la mateixa línia, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha valorat positivament les mesures:

"Ha funcionat molt bé. Els pàrquings estan al 100%, però la gent ha entès que si es quedaven fora era per salut. Hi ha hagut enteniment i comprensió."

A diferència de la setmana passada, quan hi va haver moltes aglomeracions, Sàmper ha assegurat que "amb criteris més clars i contundents la gent ha reaccionat molt bé".
 

Es pot consultar si l'accés està restringit en aquest enllaç de Trànsit, amb les dades actualitzades.

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut