Obama destaca el compromís dels Estats Units amb Europa i amb una Espanya "ferma i unificada"

Obama ha dedicat unes paraules als aproximadament 3.000 militars nord-americans que són a la base de Rota, a Cadis, abans de tornar cap a Washington
Redacció Actualitzat

Després de la seva visita a Madrid al matí i de la seva trobada amb el rei Felip i amb Mariano Rajoy, el president nord-americà ha arribat a la base naval de Rota, a Cadis. Era l'últim punt del programa abans que Barack Obama tornés cap a Washington.

A Rota, Espanya ha acollit durant més de 60 anys soldats nord-americans i actualment la base acull 3.000 persones i és el centre per a destructors per a la defensa de l'OTAN.

Des d'aquí, Obama s'ha dirigit a les tropes nord-americanes i espanyoles de la base. En un discurs pròxim i emotiu en el qual ha destacat el compromís dels Estats Units amb Europa, i amb una Espanya que, ha dit Obama, ha de ser "ferma i unificada". "Una de les nostres millors aliances", ha rematat.

El president dels Estats Units també ha tingut paraules per reconèixer l'esforç que fan en les tropes en la defensa del país i ha arengat els soldats perquè no defalleixin davant els reptes, com l'amenaça terrorista.

Obama ha explicat a les tropes de Rota que ha estat dos dies a Varsòvia i que en la seva visita el que ha volgut és centrar-se en la relació dels Estats Units amb Europa i explicar que el compromís no ha canviat. Ja que hi ha, ha dit, un compromís durador amb l'Aliança Atlàntica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut