Les mobilitzacions a França contra la reforma laboral acaben amb una trentena de detinguts

Les marxes de París, Rennes i Nantes han acabat amb disturbis
Redacció Actualitzat

Sisena mobilització a França contra el projecte de reforma laboral impulsat pel govern de François Hollande. Les modificacions fetes al text inicial no han convençut, i els francesos porten dies sortint al carrer. Aquest dissabte s'han fet unes 200 mobilitzacions a tot el país.

A París, la marxa ha acabat amb incidents greus. A la plaça de la Nació, al final de la manifestació, la policia ha carregat contra un grup de joves que llançaven pedres i objectes contra els agents, que han respost amb gasos lacrimògens.

També hi ha hagut alguns disturbis a Rennes i a Nantes. En total, s'han fet prop d'una trentena de detencions i tres policies han resultat ferits. S'ha convocat una nova jornada de mobilitzacions el 28 d'abril.

Les mobilitzacions d'avui, però, han posat de manifest que el nombre de participants va baixant. Segons la policia, unes 120.000 persones s'han manifestat a tot el país, una xifra que queda lluny de les gairebé 400.000 (1.200.000 segons els organitzadors) que ho van fer el dia 31.

Molts sindicats consideren que les vacances escolars que hi ha actualment a França han influït en l'escassa mobilització dels estudiants en la jornada d'avui.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut