L'empresa Enel sol·licita l'autorització per construir un parc eòlic a Batea amb onze aerogeneradors i 49 MW de potència

ACN Batea - La multinacional Enel Green Power España, S.L.U. ha sol·licitat l'autorització per construir la central eòlica la Fontcalda, a Batea (Terra Alta), i de la seva infraestructura d'evacuació, situada als termes municipals de Batea, Caseres, Gandesa, Corbera d'Ebre, la Fatarella i Ascó (Ribera d'Ebre). El projecte preveu onze aerogeneradors, amb una potència total instal·lada de 49 MW. A més, els molins tindran tres pales, amb un diàmetre de 170 metres de longitud i una alçada de boixa de 115 metres, i les seves línies soterrades d'interconnexió a 33 kV. El Departament d'Acció Climàtica ha publicat aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) que sotmet a informació pública la seva sol·licitud.

Concretament, se sotmet a informació pública l'autorització administrativa prèvia, autorització administrativa de construcció, autorització del projecte d'actuació específica d'interès públic en sòl no urbanitzable i avaluació d'impacte ambiental del projecte del parc eòlic de generació d'energia elèctrica, sobre terreny en sòl no urbanitzable. Aquest projecta la seva infraestructura d'evacuació, línies soterrades a 33 kV, subestació SET Fontcalda 220/33 kV i la línia aèria d'alta tensió 220 kV, la qual tindrà una longitud de 29,94 quilòmetres. El pressupost de la central eòlica suma 47.388.702,51 euros.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut