Més de dos milions de refugiats per la invasió russa d'Ucraïna

El nombre de refugiats per la invasió russa d'Ucraïna ja supera els dos milions de persones, segons les Nacions Unides.

Segons el recompte fet per l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) i l'agència de l'ONU per als refugiats (ACNUR), després de dotze dies d'invasió la xifra s'eleva fins a 2.011.312 refugiats.

"Avui, el flux de refugiats des d'Ucraïna arriba als dos milions de persones. Dos milions", ha remarcat el màxim responsable de l'ACNUR, Filippo Grandi.

D'aquests més de dos milions de persones que fugen de la guerra, més de la meitat, fins a 1.204.403, han arribat a Polònia.

Refugiats s'esperen a Lviv per poder agafar un tren cap a Polònia (Reuters/Kai Pfaffenbach)

Pel que fa a la resta, la majoria han travessat la frontera d'Eslovàquia (unes 128.000 persones), Romania, Hongria (unes 190.000) i Moldàvia (unes 82.000), que també tenen frontera amb Ucraïna, i unes 103.000 persones s'han traslladat a tercers països.

L'ACNUR també ha constatat que desenes de milers de persones han arribat a territori rus, malgrat que en aquest cas les xifres no són tan clares.

Les autoritats russes han assegurat que 173.000 persones han estat evacuades des del Donbass, segons l'agència de notícies TASS.

Anar al contingut