Un vigilant controla l'accés d'un cotxe a un dels aparcaments de la Pica d'Estats (Salvador Miret / ACN)

La Pica d'Estats estrena un aparcament de pagament per evitar aglomeracions

S'afegeix així a d'altres espais protegits de Catalunya que volen controlar l'afluència de visitants per preservar el patrimoni natural
Jordi Brescó Montserrat
TEMA:
Turisme

Des del 31 de juliol i fins al 12 de setembre, tothom que vulgui accedir a un dels quatre aparcaments d'accés a la Pica d'Estats haurà de fer una reserva prèvia per internet.

Així ho han decidit des del Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'EMD d'Àreu, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alins. La mesura permetrà controlar el nombre de visitants, a més de recaptar una quantitat de diners que es destinaran al manteniment d'instal·lacions i a la conservació de la biodiversitat de l'espai.

Qui hi accedeixi en cotxe o furgoneta haurà de pagar 5 euros, i qui ho faci en moto o quad, 2. Seguirà disponible també l'opció d'aparcar de forma gratüita a l'entrada del poble d'Àreu i reservar plaça per utilitzar el servei de taxi local.

El primer dia d'implantació de la mesura ha estat passat per aigua, i el panorama ha estat ben diferent al d'alguns dies de l'estiu passat, en què al Parc Natural de l'Alt Pirineu s'arribaven a concentrar mig miler de persones, el triple del que seria aconsellable en aquest espai protegit.

Excursionistes al Parc Natural de l'Alt Pirineu aquest juliol (Marcel Eroles)

Una política cada cop més habitual

La Pica d'Estats és l'últim dels espais protegits catalans que s'afegeix a aquest mètode de regulació d'accés. La setmana passada es va establir la mateixa mesura de control a la vall de Sau, i a principis de juliol, a la barra del Trabucador.

Totes les limitacions són presents tan sols durant l'època estival, que sol concentrar la major part del volum de visitants en aquests espais naturals.

ARXIVAT A:
Turisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut