Façana exterior de la nova seu del Col·legi de Metges de Lleida, situada davant l'Hospital Santa Maria

La nova seu del Col·legi de Metges de Lleida inclou 36 apartaments pioners a l'Estat destinats a professionals sanitaris

ACN Lleida - La nova seu del Col·legi de Metges de Lleida (COMLL) inclou 36 apartaments de lloguer pioners a tot l'Estat destinats als sanitaris, sobretot a metges de família, que comencen el seu camí professional a la ciutat. D'aquesta manera, l'entitat té la voluntat de facilitar l'arribada dels facultatius a la capital del Segrià oferint allotjament en una ubicació "estratègica", segons el president del COMLL, Ramon Mur. El nou edifici se situa davant de l'Hospital Santa Maria i a poc més de mig quilòmetre de l'Hospital Arnau de Vilanova. Així mateix, la nova seu de l'entitat pretén ser un punt de trobada del sector i compta amb l'espai necessari per desenvolupar activitats formatives presencials a un centenar de professionals.

La nova seu del COMLL està situada de manera estratègica a tocar dels dos principals equipaments hospitalaris de la ciutat com ho són l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida i l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Així mateix, el nou edifici s'ubica prop del Campus de Ciències de la Salut amb les facultats de Medicina, Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida, i prop del Centre d'Atenció Primària (CAP) Onze de Setembre.

L'edifici ocupa una superfície de 4.000 metres quadrats repartits entre dos edificis i un pàrquing. Mentre que 1.100 metres quadrats s'han destinat a l'espai d'activitats formatives i de consulta per als col·legiats, uns 1.800 estan ocupats pels 36 habitatges destinats als professionals. La resta de superfície serveix per a altres usos, com ara d'aparcament.

Els 36 apartaments, de 30 metres quadrats i gestionats pel col·legi, estan moblats i equipats i quatre d'ells estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Segons ha apuntat Mur, es tracta de l'única iniciativa d'aquestes característiques a nivell estatal. Els facultatius podran disposar d'aquest allotjament per un preu d'uns 700 euros, que oscil·laran depenent dels serveis que requereixin, com la neteja o una plaça de pàrquing.

Amb el nou bloc d'habitatges, el COMLL pretén afavorir la cohesió territorial i destinar els allotjaments als professionals que treballen a mitja jornada, així com als metges residents en itinerància o nouvinguts. Mur ha explicat que la intenció és que els facultatius lloguin l'espai durant un període d'un any per tenir les necessitats cobertes en el moment "d'aterrar" a la ciutat.

D'altra banda, la nova seu disposa d'un espai de recepció i atenció als col·legiats, despatxos per als diferents departaments, una sala de juntes, sales per a formació i presentacions, una zona social i una zona de restauració. Així mateix, l'edifici compta amb un espai de co-working.

La nova seu és realitat gràcies a l'acció conjunta del Col·legi de Metges i Mutual Medica, una entitat asseguradora sense ànim de lucre que reverteix els seus recursos als col·legiats. L'edifici ha costat 7 milions d'euros, la major part finançats per Mutual Medica amb 4 milions i mig, mentre que la resta ha anat a càrrec del col·legi.

La inauguració oficial de la nova seu es durà a terme aquest dijous a la tarda i forma part del programa d'actes de la celebració del 125è aniversari del COMLL.  

Reforma a l'atenció primària

En relació a les dificultats per omplir les vacants de l'especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, Mur ha considerat que cal potenciar-la per fer-la més atractiva davant les noves generacions de professionals.

En aquesta línia, Mur ha reivindicat una planificació de les necessitats del sector i ha proposat una reforma "valenta" a l'atenció primària per crear la figura anglosaxona del 'medical assitant', que vindria a ser un assistent mèdic, per tal de derivar la tasca "administrativa" dels facultatius i agilitzar l'atenció a l'usuari.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut