Els militars retirats denuncien els "atacs permanents" a la figura de Franco

La Fundació Francisco Franco va pagar amb diners públics la millora de la seva seu

Els més 150.000 euros que va rebre sota el govern d'Aznar també van servir per comprar una destructora de documents
Redacció Actualitzat
TEMA:
Memòria històrica

La Fundació Francisco Franco va pagar amb diners públics la millora en la seguretat de la seva seu, i la compra de material informàtic i altres equipaments com ara una màquina destructora de documents, una fotocopiadora o mobiliari.

Segons publica eldiario.es, aquesta hauria estat la destinació dels més de 150.000 euros obtinguts en subvencions entre els anys 2000 i 2003, sota el govern de José María Aznar.

Oficialment, la fundació va obtenir els diners per a projectes relacionats amb l'arxiu dels documents privats del dictador i altres membres del règim.

Segons el digital, que ha obtingut les dades a partir del Portal de la Transparència, dos terços de les subvencions es van destinar a microfilmar els documents. La resta van servir, entre d'altres, per comprar material per a la fundació i inversions en la seguretat del local, com un detector d'incendis.

 

Les dades s'han publicat després de l'anunci del govern espanyol que vol exhumar les restes de Franco al Valle de los Caídos, on aquest cap de setmana hi ha hagut llargues cues per mostrar el rebuig a aquesta proposta.

Mentrestant, l'executiu espanyol ha admès que la retirada de les despulles podria allargar-se més enllà d'aquest mes, que és el termini que s'havia dit fa unes setmanes. El govern de Pedro Sánchez busca una fórmula jurídica per traslladar les restes del dictador.

Notícia relacionada: El govern espanyol vol eliminar el ducat de Franco

ARXIVAT A:
Memòria històrica
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut