Madrid

Llargues cues al Valle de los Caídos contra l'exhumació de les restes de Franco

S'han vist banderes banderes franquistes i els assistents han cantat el "cara el sol"

RedaccióActualitzat

Milers de persones, convocades a través de les xarxes socials, han participat en un "pelegrinatge al Valle de los Caídos" per reclamar que no s'exhumin les restes de Francisco Franco.

 

 

El govern espanyol va anunciar a finals de juny que està negociant amb l'Església i amb la família de Francisco Franco la retirada de les restes del dictador del Valle de los Caídos.

 

S'han vist banderes banderes franquistes i simbologia feixista entre els assistents, que han hagut de fer llargues cues per poder entrar a la basílica on hi ha la tomba del dictador.

 

Mentre feien cua s'han sentits crides a favor del dictador i han cantat el "cara al sol" així com han fet consignes contra Pedro Sánchez.

 

L'acte forma part de la campanya "El Valle no se toca" contra la decisió del govern espanyol de traslladar les despulles de Franco.

 

L'associació Movimiento por España ha convocat un "pelegrinatge nacional" contra l'exhumació i ha fet una crida a participar en una missa per defensar que "el franquisme no és residual".

L'anunci de l'exhumació de Franco ha disparat les visites

Segons dades de Patrimoni Nacional, el 7 i 8 de juliol l'espai va rebre 4.367 visitants, un 45% més que en el mateix període de l'any anterior. L'últim cap de setmana de juny es van comptabilitzar 3.584 visitants, davant dels 2.820 del mateix període del 2017.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut