La companyia Adhok a l'espectacle itinerant de FiraTàrrega l'any 2018

La FiraTàrrega es reivindica com a "hub" internacional d'arts escèniques al carrer

La programació se centrarà, del 5 al 8 de setembre, en els eixos "territori, identitat, reflexió i compromís social"
Actualitzat
TEMA:
Teatre

Tàrrega es prepara per a una nova edició de la 39a Fira de Teatre al Carrer. Es farà del 5 al 8 de setembre i amb una nova direcció artística de la mà d'Anna Giribet, que vol impulsar la fira com un punt de trobada internacional de les arts escèniques de carrer. L'any passat hi van assistir més de 100.000 espectadors, l'última edició sota la direcció de Jordi Duran.

S'hi presentaran 42 espectacles que volen ser més pròxims, fer reflexionar sobre qüestions d'actualitat i demostrar el compromís social de les arts escèniques. Hi tindran un paper protagonista el programa de suport a la creació, amb 14 projectes amb recorregut més enllà de l'estrena a Tàrrega. A més, la fira continuarà sent un potent mercat per als programadors. S'hi esperen 800 professionals internacionals.

Durant els dies 5, 6, 7 i 8 de setembre es mostraran 42 peces, 24 de les quals catalanes, i 19 estrenes, amb quatre grans eixos temàtics: territori, identitat, reflexió i compromís social.

 

Actuació de claqué en ple carrer a la FiraTàrrega de l'any 2018 (ACN)

 

L'acte inaugural girarà al voltant de l'espai públic, i serà una conversa entre la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, i el filòsof Xavier Antich, moderats per Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La fira tindrà aquest any un pressupost d'1,15 milions d'euros.

 

 

Territori

A la programació sobre territori s'hi podran veure propostes com la de la Júlia Farrero amb el seu solo de circ "Teia", vinculat a la tradició pirinenca de les falles; "A Vore", un diàleg entre la dansa i la música tradicional i la contemporània que entén la festa en clau intergeneracional; "Trópico de Covadonga", o "Peix", d'Hotel Iocandi, un solo que des de la poètica de l'absurd reflexiona sobre l'impacte del turisme, la lluita de poders, la buidor, el silenci i la solitud davant la immensitat.

Identitat

Vinculades a la identitat i les seves múltiples cares, es podran veure peces com "Give me protein", de Kernel Dance Theatre, una reflexió sobre els estereotips del gimnàs, l'obsessió per la imatge, la idealització de l'estètica i l'esclavització del cos. I també "Así bailan las putas", de Sixto Paz amb Júlia Bertran, que porta a escena l'acceptació de la vulnerabilitat, les contradiccions, les incerteses o l'apoderament de les dones.

 

Espectacle "Hippos", de la companyia lleidatana Zum Zum Teatre, l'any passat a la FiraTàrrega (ACN)

 

Reflexió

Pel que fa a la reflexió i el pensament, a més de l'acció d'obertura, trobarem peces com "C'est pas là, c'est par là", del coreà Galmae, una instal·lació sobre la comunitat i la individualitat; "Mission Roosevelt", dels britànics Tony Clifton Circus, una acció col·lectiva sobre les capacitats i les barreres urbanes; o "Suite TOC núm. 6", la darrera peça de Les Impuxibles estrenada a la Sala Beckett sobre l'estigma i les convencions d'una societat sana.

Compromís social

Finalment, en termes de compromís i responsabilitat social, s'hi reproduiran peces com "Excalibur", dels Hermanos Picohueso, una sàtira de la societat i les estructures del poder, de la política de la por i del control.

En aquesta edició, FiraTàrrega pretén impulsar la qualificació de l'experiència professional renovant la llotja i enfocant-la a proporcionar i facilitar espais de trobada. En aquests espais s'hi presentaran activitats professionals per ajudar a impulsar els projectes que s'hi presentin i també hi haurà lloc per a noves accions de grups emergents i debutants, a través d'un nou tram d'activitats de tarda.

ARXIVAT A:
Teatre
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut