La caiguda de palmeres a Roses per les pluges fa que l'Ajuntament les retiri totes

El consistori diu que no és el primer cop que passa i que les substituiran davant les previsions de forts temporals futurs a conseqüència del canvi climàtic
Redacció Actualitzat
TEMA:
Meteorologia

Diverses palmeres de l'avinguda de Rhode de Roses van caure aquest dimecres a causa del temporal de pluja i vent intensos. Només va quedar en un ensurt i danys materials, però ha contribuït a fer que l'Ajuntament del municipi prengués la decisió de substituir les palmeres de la línia de mar per uns altres arbres.

La zona comprèn l'esmenada avinguda de Rhode i el passeig Marítim, una part de Roses molt concorreguda per vehicles i vianants durant tot l'any.

Aquest mateix dijous s'ha fet l'encàrrec als serveis de jardineria de l'empresa municipal per començar el canvi, que serà gradual. S'ha encarregat un pla, que definirà quins són els exemplars que tenen prioritat a l'hora de ser substituïts i quins són els que no presenten un risc tan elevat.

El temporal d'aquest dimecres va causar danys materials, però cap ferit (Ajuntament de Roses)

El consistori explica que no és el primer cop que passa i que han pres la decisió per evitar futurs riscos i per garantir la seguretat de persones i béns. Tal com explica l'alcalde de Roses, Joan Plana Sagué, un dels principals arguments és la previsió de forts temporals en el futur a conseqüència del canvi climàtic:

"La decisió és fruit de la necessitat d'actuar davant els fets produïts en les darreres hores i també l'any 2018. Cal que ens adaptem a les necessitats que aquest canvi climàtic requerirà i garantir, per sobre de tot, la seguretat de les persones."

Les palmeres se substituiran per arbres autòctons que evitin el perill de caiguda en casos de forts vents i temporals.

El temporal d'aquest dimecres no va causar cap ferit, tot i que una de les palmeres va caure damunt d'un cotxe, l'ocupant del qual, sortosament, no va resultar ferit.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut