Abraçades i selfies en l'alto el foc històric dels talibans per la fi del Ramadà

Estat Islàmic reivindica l'atemptat suïcida que ha causat 30 morts en una trobada entre talibans, soldats, civils i dirigents locals
Redacció Actualitzat
TEMA:
Islam

Grups de talibans desarmats han entrat aquest divendres a la capital afganesa, Kabul, per celebrar l'alto el foc sense precedents que marca el final del Ramadà.

Aquesta escena inèdita s'ha repetit en altres ciutats del país, amb intercanvis d'abraçades i selfies amb policies i membres de l'exèrcit.

 

 

Fins i tot un militant talibà ha fet onejar la bandera del seu grup des d'un punt de Kabul, sense cap mena de problema.

 

 

Les autoritats afganeses han indicat que els talibans accedeixen a la ciutat després de deixar les armes a les portes de la capital, unes armes que els seran tornades quan se'n vagin.

 

 


El vigent alto el foc durarà fins dimecres. El van decretar unilateralment tant el govern com el grup islamista.

 

 

El president afganès, Ashraf Ghani, ha felicitat la població per aquest alto el foc i ha assegurat que estan "compromesos amb una solució política del conflicte i ofereixen la pau incondicional".

 

 

Ghani ha anunciat una pròrroga de l'actual alto el foc que mantenen les tropes governamentals i ha demanat als talibans que facin el mateix.

Atemptat Estat Islàmic

Un atemptat suïcida, on han mort almenys una trentena de persones, ha trencat aquest alto el foc històric per la celebració de la fi del Ramadà. 

 



Els fets han passat a Nangarhar, a l'est del país, quan ha esclatat un cotxe bomba durant una trobada per celebrar la treva i el final del Ramadà en què participaven talibans, soldats, civils i dirigents locals.

 

L'atemptat l'ha reivindicat l'Estat Islàmic.

ARXIVAT A:
Islam
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut