Ja han empresonat sis dels detinguts de la facció dels Latin Kings desmantellada a Catalunya

Els Mossos donen per desmantellada l'estructura de la facció ALKN dels Latin Kings a Catalunya. L'operació de fa dues setmanes va permetre detenir els quatre caps de la facció, acusats de pertinença a organització criminal, lesions i tràfic d'armes i de drogues. Sis dels 40 detinguts en el dispositiu ja han ingressat a la presó.
Redacció Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra donen per desmantellada l'estructura de la facció ALKN dels Latin Kings a Catalunya. L'operació, que va tenir lloc fa dues setmanes, ha permès detenir els quatre caps de la facció Almighty Latin Kings Nation dels Latin Kings, que ja han ingressat a la presó. Se'ls acusa, entre altres delictes, de pertinença a organització criminal, lesions i tràfic d'armes i de drogues.

El cervell de la facció desarticulada el coneixien com a Babywhite, i en l'argot dels Latin Kings és l'inca suprem de la nació. És un català que es va casar amb la germana d'un dels caps de la banda a l'Equador. Així va anar escalant posicions fins a ser el cap dels ALKN a l'estat espanyol.

Els registres policials han confirmat que la banda es finançava a través del tràfic de droga. La introduïen des de Sud-amèrica a través de mules, i en distribuïen també a les presons. Se'ls han trobat armes de foc, ganivets i catanes. Aquesta organització criminal cometia robatoris amb força, extorsionava i infligia durs càstigs als membres més crítics. De la quarantena de detinguts en l'anomenada "operació Guillotina", sis ja han entrat a la presó. La policia creu que a Catalunya hi ha 900 membres dels Latin Kings dividits en tres faccions, una de les quals és la que es va convertir en associació cultural.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut