Israel ocupa el pas de Rafah i interromp l'entrada d'ajuda humanitària a Gaza

L'exèrcit israelià bombardeja l'est de Rafah i mata almenys 18 persones, mentre continuen sense gaires expectatives les negociacions per un alto el foc
Redacció Actualitzat
TEMA:
Guerra a Gaza

L'exèrcit d'Israel ha ocupat el pas de Rafah, el punt per on entra l'ajuda humanitària a la Franja de Gaza des d'Egipte, i n'ha agafat el control aquest dimarts al matí. 

Ho ha dit un portaveu de l'exèrcit, que ha assegurat que la majoria de la població dels barris de l'est de Rafah ja els ha fet cas i ha marxat als camps de Mawasi i Yan Khunis, al nord de Rafah.

Les tropes israelianes han bombardejat durant la nit aquesta zona, amb atacs també contra habitatges, i han mort almenys 27 palestins que hi vivien.


El pas de Rafah, desert

L'ocupació del pas de Rafah l'han anunciat a les xarxes socials amb un vídeo gravat des d'un tanc avançant per unes instal·lacions desertes:

"Sota el lideratge de la Divisió 162, les forces israelianes han començat aquesta nit, amb la guia d'intel·ligència del Shin Bet i Amman, activitats dirigides en zones limitades a l'est de Rafah contra les infraestructures terroristes de l'organització terrorista Hamas."

 

L'ONU ha confirmat a mig matí que l'exèrcit d'Israel està impedint als seus treballadors i representants de circular pel pas fronterer.

L'exèrcit d'Israel ha dit també que han matat 20 milicians de Hamas a la zona, i que han descobert tres túnels i han destruït un vehicle amb explosius.

L'ocupació del pas de Rafah és la confirmació que Israel ja ha començat l'ocupació d'aquesta part de la ciutat, després que aquest dilluns instés els habitants a marxar-ne.

Segons Israel, hi vivien uns 100.000 palestins, però fonts de la Mitja Lluna Roja van assegurar aquest dilluns que la població actual era molt més gran, d'unes 250.000 persones.

Uns palestins contemplant la destrucció després d'un bombardeig israelià, aquest dimarts a Rafah, al sud de Gaza (Reuters)

Ajuda humanitària interrompuda

Amb l'ocupació, el flux d'ajuda humanitària que entrava pel pas des d'Egipte, per tant, ha quedat interromput, i no se sap quan es reprendrà.

En paral·lel, les negociacions per arribar a una aturada de la guerra es van moure aquest dilluns, amb Hamas acceptant l'alto el foc de 7 mesos a Gaza proposat pels mediadors d'Egipte i Qatar.

El govern d'Israel, però, va acordar que continuarien negociant, però també que no renunciaven a l'"operació" de Rafah, que finalment han començat de matinada.

Destrucció a Rafah després d'un bombardeig israelià, aquest dimarts al sud de Gaza (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Israel Gaza Guerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut