La tanca fronterera de Playas de Tijuana s'interna en el Pacífic (EFE)

Primeres imatges de migrants de la caravana que ja són a la frontera nord-americana

Una vintena de migrants han saltat la tanca, però poc després han tornat enrere davant del desplegament de les patrulles
Redacció Actualitzat
TEMA:
Drets humans

Els migrants que van sortir fa gairebé un mes d'Hondures van arribant a Tijuana, a la frontera mexicana amb els Estats Units. Ja són centenars les persones que esperen la resta de la primera caravana per intentar entrar al territori nord-americà. Alguns, però, s'han aventurat ja a saltar la tanca. Ho han fet només durant uns minuts i després han tornat enrere davant el fort desplegament de les patrulles frontereres.

Els migrants han arribat a peu fins a la zona de Playas de Tijuana, on el setge fronterer s'interna a les aigües del Pacífic, amb la mirada dels agents de la patrulla nord-americana.

 

Vigilància constant sobre la tanca fronterera (Reuters)

 

Migrants sobre la tanca que separa Mèxic dels Estats Units (Reuters)

 

Entre els migrants i les patrulles frontereres (Reuters)

 

Des d'aquest dilluns hi ha en aquest punt una vuitantena de membres del col·lectiu LGTBI -lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intergènere-, que es van avançar a la resta de la marxa. Van denunciar que durant el recorregut van ser objecte de nombrosos atacs verbals. I a les últimes hores altres grups de la caravana s'han acostat a la línia divisòria amb els Estats Units

L'anomenada caravana va sortir d'Hondures amb uns 7.000 homes, dones i nens, moltes famílies. Alguns han desertat pel camí. Però s'espera que n'arribin uns 5.000 durant aquesta setmana. L'objectiu de tots ells és arribar a la frontera nord-americana i poder entrar. La caravana s'ha dividit en quatre columnes diferents.

 

Cues de migrants arribant a Tijuana (Reuters)

 

S'espera que al llarg d'aquesta setmana arribin uns 5.000 migrants a la frontera (EFE)

 

Famílies amb nens petits a la caravana (EFE)

 

El president Trump ha desplegat fins a 8.000 soldats a la frontera, però molts migrants no renuncien i estan disposats a arribar fins al final. Les autoritats nord-americanes han reforçat la tanca amb filats amb pues. D'opcions per passar, només dues: o be pagar milers d'euros a un "coyote" -traficants de persones-, arriscant la vida, o demanar asil, un tràmit amb poques perspectives de prosperar.

ARXIVAT A:
Drets humans Migracions Estats Units Trump
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut