Efectius militars nord-americans blindant la porta d'entrada als Estats Units per la ciutat mexicana de Tijuana (Reuters)
Efectius militars nord-americans blindant la porta d'entrada als Estats Units per la ciutat mexicana de Tijuana (Reuters)
Tijuana

85 migrants LGTBI, els primers de la caravana d'arribar a la frontera dels EUA

S'avancen a la resta de la marxa de centreamericans i denuncien tracte discriminatori

RedaccióActualitzat

Comencen a arribar a la frontera de Mèxic amb els Estats Units els primers migrants de la caravana de centreamericans que van sortir d'Hondures el 19 d'octubre. Ja són a la ciutat de Tijuana 85 membres del col·lectiu LGTBI -lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intergènere- que s'han avançat a la resta de la marxa. Volen fer sentir la seva veu després de denunciar que han estat objecte d'atacs verbals durant el recorregut.

El grup ha reconegut que han estat advocats nord-americans els que han pagat la seva arribada en autocar a aquesta ciutat mexicana. S'allotgen en unes dependències privades en la zona de les platges de Tijuana.

Un dels migrants, César Mejía, ha explicat que han arribat abans que la resta per no ser relegats, ja que diu que en el recorregut han patit discriminacions freqüents: "Fins i tot per banyar-nos era un gran problema. No hi havia aigua o no ens donaven menjar". Ha afirmat que no han rebut atacs físics però sí que ha dit que que han estat víctimes de violència verbal, igual que en els seus països d'origen.

La frontera de Tijuana, la ciutat més gran de l'estat de Baixa Califòrnia, està fortament vigilada per efectius militars nord-americans per evitar l'entrada dels migrants.

 

 

 

El gruix de la primera columna de migrants, formada per més de 4.000 persones, podria arribar dimecres a aquest punt fronterer. Aquesta matinada han arribat a Irapuato, a l'estat de Guanajuato, al centre de Mèxic. La majoria són hondurenys.

La segona caravana, menys nombrosa, avança des de Sayula, a l'estat oriental de Veracruz. Una tercera caravana, integrada gairebé en la seva totalitat per salvadorencs, ha arribat al municipi de Rodríguez Clara, també a Veracruz. Tots amb la mirada posada als Estats Units.

 

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humansEstats UnitsHomofòbia
Anar al contingut