Agents de la Guàrdia civil en una de les entrades al port de Tarragona (ACN)

Guàrdies civils critiquen la "precarietat" de l'operatiu a Catalunya per la sentència

L'associació majoritària de la Guàrdia Civil considera "ridícula" la dieta de 28 euros per als àpats de tot un dia
Redacció Actualitzat
TEMA:
Guàrdia Civil

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha denunciat que el desplegament de 2.000 agents a Catalunya s'ha tornat a fer amb "improvisació i condicions precàries", com ja va passar fa dos anys en l'operatiu per al referèndum de l'1 d'octubre. L'operació coincideix amb el segon aniversari de l'1-O i l'anunci de la sentència del judici del procés.

Segons explica l'AUGC, associació majoritària a la Guàrdia Civil, en un comunicat, malgrat que era una operació coneguda de fa temps, a molts treballadors se'ls ha ordenat desplaçar-se a Catalunya amb només 48 hores d'antelació.

 

 

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils explica que el dispositiu es durà a terme en sis fases i que inclou personal de diverses especialitats i províncies, on es cancel·laran vacances, permisos o s'ampliaran les hores de servei.

Critica la "improvisació, la falta d'informació i tacte amb els agents, així com les pèssimes condicions i el risc que comporta aquesta missió", però deixa clar que dona suport a l'operació davant un possible risc d'alteració de l'ordre públic i per garantir el manteniment de la seguretat ciutadana i l'ordenament constitucional.

En el comunicat, AUGC remarca que un guàrdia civil rebrà "l'exigua quantitat" de 28 euros al dia per a la seva manutenció.

 

 

I, pel que fa a l'allotjament, hi ha situacions de set agents compartint el mateix espai. A més, diuen que, un cop a Catalunya, els desplaçats no saben quantes hores treballaran a la setmana, ni quins descansos tindran ni el temps que seran fora de casa.

Per tot plegat, l'associació ha enviat un escrit a la Direcció General de la Guàrdia Civil demanant explicacions per aquestes "mesures improvisades". Demanen també un augment i un avançament de les dietes.

ARXIVAT A:
Procés català Guàrdia Civil
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut