Guàrdia Civil: "Tsunami Democràtic és una organització criminal amb fins terroristes"

Ho diu en una carta que ha enviat a la plataforma informàtica Github, on Tsunami havia penjat el codi de la seva pàgina web i la seva aplicació
Redacció Actualitzat
TEMA:
Tsunami Democràtic

La Guàrdia Civil qualifica Tsunami Democràtic com "una organització criminal que impulsa la comissió d'atacs terroristes". Ho diu en una carta que ha enviat a la plataforma informàtica GitHub, on Tsunami havia penjat el codi de la seva pàgina web i la seva aplicació.

L'eina ha accedit a la petició i ha bloquejat el canal, però, seguint la seva política de transparència, ha penjat íntegrament la carta. Hi diu:

"L'Audiència Nacional porta a terme una investigació en què el moviment Tsunami Democràtic ha estat confirmat com una organització criminal que impulsa a cometre atacs terroristes. L'objectiu principal de Tsunami és coordinar aquests aldarulls i accions terroristes utilitzant qualsevol mitjà possible."


GitHub, que pertany a Microsoft, és una plataforma informàtica que allotja codis font. Milions d'informàtics a tot el món la fan servir per allotjar-hi el seu programari.

Tsunami Democràtic hi havia penjat l'aplicació 10 dies després que l'Audiència Nacional ordenés bloquejar el seu domini principal.

Ara, quan s'intenta accedir a l'enllaç des de l'estat espanyol apareix un missatge avisant que el "repositori no està disponible en la teva localització".

 

La resposta de Tsunami Democràtic

Tsunami Democràtic ha respost al bloqueig a través d'un tuit en què denuncia "censura":


En una altra piulada ha publicat un comunicat en què assegura que, malgrat tots els intents de censurar-la, la seva app es pot seguir descarregant a través del seu canal de Telegram:


De fet, aquest dimecres també ha anunciat que es pot seguir actualitzant l'app amb una nova versió. Als usuaris que tenen l'aplicació instal·lada els segueix funcionant.


El jutge va ordenar tancar la web

El dia de la vaga general vam saber que l'Audiència Nacional investiga Tsunami Democràtic per un delicte de terrorisme. El jutge que porta el cas va ordenar el tancament de la web, tot i que al cap de poca estona van aparèixer diverses rèpliques per accedir a la pàgina.

Les rèpliques de la pàgina de Tsunami ja no són accessibles a GitHub dins l'estat espanyol.

Explicacions a la CE pel tancament de la web

L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba, i quatre eurodiputats del partit Pirata de Txèquia i Alemanya han demanat explicacions a la Comissió Europea pel tancament de la web Tsunami Democràtic.

Tots cinc, membres del grup dels Verds/ALE, han adreçat una carta a l'executiu europeu. Pregunten si veuen "desproporcionada" l'acció judicial i si consideren que pot "comprometre el dret a la lliure expressió" i reunió establerts a la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea.

En l'escrit asseguren que Tsunami Democràtic organitza "manifestacions massives i pacífiques" i recorden que és "el segon cop" que la justícia espanyola bloqueja pàgines web catalanes.

A més de Riba, els membres del grup dels Verds\/ALE que firmen la petició a la CE són Marcel Kolaja, Markéta Gregorová, Mikulas Peksa i Patrick Breyer.

ARXIVAT A:
Tsunami Democràtic Procés català Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut