Google, que genera 60.000 milions d'euros anuals, serà l'empresa central del nou conglomerat

Google desestima un 60% de les sol·licituds del dret a l'oblit, quan ha passat un any

A l'estat espanyol s'han tramitat més de 65.000 sol·licituds i s'han retirat poc més d'un 36% de continguts
Redacció Actualitzat

El cercador d'internet Google ha atès un 41% de les sol·licituds per esborrar enllaços a informacions, dins el que es coneix com a "dret a l'oblit" a internet. Les xifres s'han fet públiques quan fa just un any que la justícia europea va donar la raó a un usuari que reclamava al cercador que eliminés tots els vincles a informacions privades que el perjudicaven.

En aquest temps s'han rebut 780.000 sol·licituds mitjançant el formulari que facilita Google i un 58,7% s'han desestimat perquè no compleixen els estrictes supòsits que s'estableixen legalment. Google avalua els casos un per un, per veure si la sol·licitud s'acull a la legalitat que permet el "dret a l'oblit".

En el cas de l'estat espanyol, el quart estat amb més peticions, s'han tramitat més de 65.544 sol·licituds i s'han retirat un 36,5% de continguts. Al davant d'Espanya hi figuren França, Alemanya i el Regne Unit. A França, de les 145.000 peticions, s'ha rebutjat eliminar el 52% i Alemanya, s'han rebutjat el 51% de les 142.500 reclamacions tramitades.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut