L'avaria s'ha sumat a unes obres que Renfe fa al servei de Rodalies el cap de setmana (ACN/Gemma Sánchez Bonel)

"És indecent": queixes per una incidència que ha tallat durant el matí l'R2 Sud de Rodalies

Una avaria de senyalització provoca retards a l'R2 Sud i obliga a tallar la circulació de trens entre les estacions de Garraf i Sitges per reparar-la
Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
Rodalies

Queixes i indignació entre els passatgers que aquest dissabte al matí han fet servir la línia de trens R2 Sud de Rodalies. Una avaria de senyalització entre les estacions de Garraf i Sitges ha obligat a tallar la circulació durant el matí.

Des de primera hora, l'avaria ha provocat retards d'uns 30 minuts, segons Rodalies. La previsió inicial era que el tall es fes entre les 10.30 i les 11.00, però s'ha retardat i la circulació s'ha tallat cap a les 11.30.

Al cap d'una hora, la circulació s'ha restablert, però amb velocitat limitada. I els retards encara s'acumulen.

En aquesta via, Adif està fent obres els caps de setmana que ja fan que s'hagi de circular per via única, i això obliga ara a tallar la circulació per resoldre l'avaria.

La xarxa X s'ha omplert de queixes d'usuaris de la línia:

 

Durant el tall, Renfe ha habilitat un tren llançadora entre Sitges i Sant Vicenç de Calders per desviar els passatgers cap a l'R4. Els regionals també s'han desviat per l'R4.

En un comunicat, la companyia ha justificat que no era viable establir un servei alternatiu per carretera perquè no s'han trobat "busos ni conductors".


Nou robatori de coure

També a l'R2, però al tram nord, durant aquest dissabte al matí hi ha retards per un robatori de coure.

El robatori ha obligat els trens a circular en via única entre Mollet i Granollers Centre, però cap al migdia s'ha pogut restablir el servei per doble via. Renfe, tot i això, preveu que els retards continuïn fins que es reguli la circulació.

El robatori ha passat en el mateix punt on aquest divendres ja n'hi va haver un altre.

Problemes també a les línies R3, R4 i R7

Durant aquest matí de dissabte també s'han registrat afectacions a les línies R3, R4 i R7, on els trens han hagut de circular per via única perquè s'han retardat uns treballs de manteniment que Adif ha fet aquest dissabte a la nit a l'estació de Montcada Bifurcació.

Això ha provocat retards d'uns 30 minuts a primera hora del matí, però, segons informen fonts de Renfe, des de tres quarts de deu del matí ja s'ha anat recuperant el servei a l'R4 i l'R7.

En canvi, les freqüències de trens es mantindran alterades durant tota la jornada a l'R3, ja que els treballs a la infraestructura que havia de fer Adif no s'han pogut acabar i hi tornaran a treballar la nit de dissabte a diumenge. Es preveu que hi hagi alteracions durant tota la jornada.

ARXIVAT A:
Transport públic Renfe Rodalies
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut