Joves a l'exterior de la discoteca Sutton de Barcelona, el mes de juny passat (Europa Press/Pau Venteo)

Els detalls de la reobertura de l'oci nocturn

El TSJC ha avalat l'ús del passaport Covid a les discoteques de Catalunya
R. Radó Actualitzat
TEMA:
Covid-19

Les discoteques i sales de ball podran reobrir els espais interiors a partir de la mitjanit entre dijous i divendres, després de l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La sala contenciosa del tribunal ha considerat que la mesura és necessària, davant la incidència de la propagació del virus, i també "proporcional", perquè l'exigència del certificat Covid és només una mínima restricció de drets.

Aquest dimarts a la tarda, els secretaris generals de Salut, Meritxell Masó, i d'Interior, Oriol Amorós, van comparèixer per explicar els detalls d'aquesta reobertura de l'oci nocturn.


Quan poden obrir els establiments d'oci nocturn?

Després de l'autorització del TSJC, la resolució de reobertura de l'oci nocturn amb passaport Covid ja s'ha publicat al DOGC i entra en vigor a la mitjanit entre dijous i divendres.

Fins quan és vigent la resolució aprovada per la Generalitat?

La resolució té una vigència de dues setmanes.

Què cal presentar per poder entrar als locals d'oci nocturn?

A l'entrada dels establiments cal presentar un certificat Covid digital.

Tres clientes de la discoteca Totem de Tarragona (ACN/Eloi Tost)


On es pot obtenir el certificat Covid?

Tothom qui té la pauta de vacunació completa pot aconseguir el certificat Covid a través del portal o l'app La meva Salut. En cas que no tinguin la pauta completa, es pot presentar un certificat que acrediti que s'han fet una prova diagnòstica amb resultat negatiu o bé que han passat la Covid.

Com se sap si el certificat és autèntic?

Amb una aplicació que permet la verificació dels certificats Covid dels Estats de la UE i el Regne Unit. L'usuari només ha de presentar el codi QR del certificat.

Amb la càmera de l'aplicació, els responsables dels establiments llegiran el certificat i en verificaran l'autenticitat. A més, la persona que vulgui entrar haurà de presentar un document que confirmi que és la persona propietària del certificat.

Quan l'aplicació llegeixi el certificat, si el valida apareixerà a la pantalla la paraula VALIDAT, una franja de color verd i el nom, els cognoms i la data de naixement de la persona. En cas que es denegui, a la pantalla del mòbil hi sortirà NO VALIDAT i una franja de color vermell, juntament amb el nom i cognom i la data de naixement de l'usuari.


Què han de fer els ciutadans de fora de la UE i el Regne Unit?

Les persones que vulguin accedir en un establiment d'oci nocturn i no tinguin el certificat Covid europeu, han de fer-se un TAR o PCR en un laboratori o centre autoritzat pel Departament de Salut.

El resultat de la prova s'enviarà a Salut i a l'usuari se li donarà un codi perquè pugui accedir a una aplicació que li donarà el resultat.

En quin horari poden obrir les discoteques i els bars musicals?

Les discoteques poden obrir fins a les cinc de la matinada entre diumenge i dijous i fins a les sis les nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius. Sempre, amb 30 minuts més perquè els responsables dels establiments puguin tancar.  

Pel que fa als bars musicals, poden estar oberts fins a dos quarts de tres entre setmana i fins a les tres els caps de setmana.

Un grup de gent esperant per entrar a una discoteca de Platja d'Aro, el mes de juny passat (ACN/Gemma Tubert)


S'ha de portar mascareta?

Sí, la mascareta és obligatòria en tot moment a l'interior dels locals. L'únic moment en què no cal mascareta és quan es consumeixi.

Es pot ballar?

Sí, però sempre amb mascareta.

Es pot consumir alcohol?

El consum d'alcohol està permès, tant asseguts com a peu dret. L'únic lloc on no es pot consumir és a la zona de ball, de manera que es garanteixi que el ball es fa sempre amb mascareta.

Els secretaris generals de Salut i Interior, Meritxell Masó i Oriol Amorós, en la roda de premsa d'aquest dimarts


Cal mantenir la distància interpersonal a l'interior?

No. S'elimina aquesta obligació, que el secretari general d'Interior, Oriol Amorós, va dir que és "de molt difícil compliment". Interior creu que, amb la reducció de l'aforament, ja hi ha una "capa de seguretat".

Amb quin aforament poden obrir els locals d'oci nocturn?

Els establiments poden obrir a partir d'aquest divendres amb l'aforament limitat al 70%. "És millor començar a obrir amb seguretat i no fer passes enrere que no pas fer obertures que després no es puguin sostenir en el temps", va apuntar Amorós.

Es poden fer concerts als locals d'oci nocturn?

Els concerts que es facin en establiments d'oci nocturn tenen les obligacions que afectin aquests locals. És a dir, la gent pot estar dreta i sense mantenir distància, però portant mascareta en tot moment.

 

 

ARXIVAT A:
Procicat Covid-19 Coronavirus TSJC
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut