Imatge d'arxiu de la persecució d'una narcollanxa (Europa Press)

Els empresonats per la mort de dos guàrdies civils a Barbate no pilotaven la narcollanxa

Un informe de la Guàrdia Civil ha descartat que la llanxa que pilotava Kiko el Cabra fos la que va envestir fins a sis vegades l'embarcació policial que va acabar amb la mort de dos dels agents a bord
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Drogues

Hores després de la mort de dos agents de la Guàrdia Civil envestits per una narcollanxa, el 9 de febrer passat, una embarcació va ser intervinguda a La Línea de la Concepción, a Cadis. Ara, una investigació ha conclòs que aquesta, del patró Francisco Javier M.P., alies Kiko el Cabra, no va ser la que va atacar els agents.

En un informe recent de la Unitat Central Operativa (UCO) i d'agents de la Comandància de Cadis de la Guàrdia Civil es descarta que la narcollanxa confiscada fos la que va acabar provocant la mort de dos dels sis ocupants, tots ells agents de l'institut armat al port de Barbate. 

Segons fonts de la investigació, un dels vídeos analitzats per determinar els fets, gravat per un dels sis detinguts que van ingressar a la presó, mostra les envestides des d'una segona narcollanxa, cosa que implicaria que no va ser responsable directe dels fets.

A més, la investigació també ha determinat que la narcollanxa agressora tenia quatre motors forabord i una antena de radar, mentre que la que ocupaven els sis empresonats, intervinguda el matí següent, tenia el mateix nombre de motors però dues antenes.

L'informe apunta que l'embarcació d'alta velocitat causant de la mort dels agents estava ocupada per tres persones no identificades.

Imatges de la nit de l'incident al port de Barbate


La defensa dels empresonats en demana la llibertat

A l'informe, els investigadors assenyalen que les proves descarten la implicació dels arrestats en l'homicidi, però no en un presumpte delicte de tràfic:

"És possible descartar la participació dels actualment investigats en la perpetració dels delictes d'assassinat i atemptat agreujat objecte de les presents indagacions, sense que això afecti la presumpta comissió d'un delicte de contraban."

Els arrestats, entre ells el patró Kiko el Cabra, estan en presó provisional tot i que sempre han sostingut que no eren els autors del doble assassinat i assenyalen un altre sospitós que encara no hauria estat detingut.

Les defenses dels sis detinguts a la presó han demanat que siguin posats en llibertat:

"Estem summament agraïts a la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, que amb absoluta professionalitat i objectivitat, ha donat suport i demostrat que era veritat el que deien els acusats i les seves defenses" ha declarat Manuel Manzaneque, un dels advocats defensors.

La fiscal antidroga de Cadis, Ana Villagómez, tanmateix, considera que els sis sospitosos han de seguir empresonats.

Villagómez ha assenyalat que encara que es pot concloure que els investigats "no són els autors de l'assassinat", segueixen imputats en "delictes greus de contraban i pertinença a organització criminal, castigats amb penes que poden assolir els set anys de presó", per la qual cosa no considera que s'hagin de variar les mesures cautelars de presó adoptades. 

Aquest divendres està previst que declarin com a testimonis, davant el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de Barbate, els quatre guàrdies civils que van sobreviure a l'atac, segons ha informat l'Associació Professional Guàrdia Civil JUCIL.

 

ARXIVAT A:
Drogues Andalusia
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut